Bij New Yorkse ramp, vluchten over water

Mocht je in New York zijn als de stad wordt getroffen door een verwoestende orkaan of een terroristische aanslag, vlucht naar de havens. Daar moet dan namelijk een vloot klaarliggen om je veilig naar de overkant – New Jersey – te evacuëren. Watertaxi's, veerboten en cruiseschepen; ze worden allemaal tegelijk ingeschakeld bij een crisis. Dit nieuwe noodscenario gaat er vanuit dat de metro door overstroming of uitvallen van de stroom onbruikbaar is geworden. Miljoenen New Yorkers zouden over de Hudson River geëvacueerd moeten worden, naar New Jersey's Liberty State Park.

Het water-vluchtplan is volgens de NY Post bedacht na een grote stroomstoring in 2003. De grote veerboten zouden vertrekken vanaf de pier op West 39st Street. Andere vertrekpunten worden via radio en tv bekendgemaakt. New Yorkse vluchtelingen worden dan opgevangen in New Jersey en daar, of op Staten Island, van onderdak voorzien. 

Lees ook:‘New Yorkse watervallen beschadigen bomen’
Lees ook:Vuurwerk vanaf de Hudson op Independence Day
Lees ook:Vlucht 1549 morgen uit het water; beide motoren zoek
Lees ook:Hudson-vlucht botste binnen 90 seconden met vogels
Lees ook:Vrijheidsbeeld slecht beveiligd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.