Een op drie verkeersdoden in NYC is voetganger

foto: Ed Yourdon (flickr)

Het slechte nieuws: een op de drie mensen die bij een verkeersongeluk in New York om het leven komen, is een voetganger. Het goede nieuws: New York is een van de veiligste grote Amerikaanse steden voor voetgangers. Tot die conclusie komt tenminste de groep Transportation for America in haar rapport ‘Dangerous by Design’. De TfA zegt dat alleen de steden Boston en Minneapolis veiliger zijn voor mensen die wandelen. Voor de Big Apple en omgeving geldt dat op iedere miljoen inwoners er 33 wandelaars zijn omgekomen in het verkeer, in het jaar 2007/2008. Veel ongelukken zijn volgens de onderzoekers te voorkomen door betere voetpaden en verkeersborden aan te leggen. In de staat New York moet dan anders worden omgegaan met de fondsen die de federale overheid beschikbaar stelt voor transport. Momenteel wordt namelijk maar één procent van dat geld ingezet voor voetgangersvoorzieningen.

Lees ook:Bijna helft dodelijk metro-ongelukken in NYC door drank
Lees ook:New York één na beste wandelstad in VS
Lees ook:New Yorkse kerk zegent fietsen
Lees ook:New York is filestad nummer…twee?
Lees ook:Meest agressieve automobilisten rijden in New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.