Vis taboe voor New Yorkse straatverkopers

foto: nyimage (flickr)

New Yorkse eetkraampjes hebben voor iedereen wat. Chinees, Marokkaans, hotdogs, pretzels en ga zo maar door. Liefhebbers van vis hoeven echter vanaf 1 januari niet meer bij een kraampje te staan. Straatverkopers mogen vanaf die dag namelijk geen vis of ander zeevoedsel meer aan de man brengen. Dat heeft de gezondheidsdienst van New York besloten. Je zult dus vergeefs zoeken naar een garnaaltje of een vistaco of een clam chowder. In de nieuwe regels staat dat geen enkel visproduct meer mag worden verkocht, ook niet als het alleen als ingrediënt wordt gebruikt.

Het valt te verwachten dat eetgek New York niet zo blij is met de nieuwe regel. De Gothamist wijst bijvoorbeeld op de blog Midtown Lunch die opsomt dat verkopers als Schnitzel Truck, NYC Cravings Truck, Kwik Meal en Kim’s Aunt Kitchen Cart zwaar getroffen zullen worden door deze maatregel. Waarom de regels zijn aangepast voor vis- en andere zeeproducten is niet helemaal duidelijk. Wellicht heeft het iets te maken met het vershouden van de vis; iets wat ongetwijfeld niet eenvoudig is in zo’n simpele straatkraam. Zou jij een gebakken visje op straat in New York kopen?

Lees ook:Zoete drankjes taboe voor New Yorkse leerlingen
Lees ook:Bij New Yorkse ramp, vluchten over water
Lees ook:Vijf strijden om titel ‘lekkerste eetkraam in New York’
Lees ook:New Yorkse bibliotheek toont ‘duurste’ boek van 28 kg
Lees ook:Vals visalarm voor straatverkopers NYC

Eén reactie op “Vis taboe voor New Yorkse straatverkopers

  1. Jeanne

    Ik wel!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.