Duurder en minder vaak vliegen vanaf JFK

Op de New Yorkse luchthavens is het druk. Te druk. Met als gevolg dat reizigers langer dan ooit op vertraagde vliegtuigen moeten wachten. 'Mensen missen begrafenissen, bruiloften en belangrijke zakenreizen. Er moet iets aan gebeuren', aldus vervoersminister Peters. De luchtvaartinspectie FAA denkt de oplossing te hebben: vanaf volgende zomer duurdere tickets en minder vliegtuigen.

gary.fotu (flickr)

De luchthavens – vallend onder de Port Authority – zien daar niets in. Zij menen dat de economie van de stad er zwaar onder lijdt als er minder vliegtuigen van en naar New York gaan.

Vorig jaar verwerkten JFK, LaGuardia en Newark samen 104 miljoen passagiers. De luchthavens verwachten dat in 2025 dat aantal is gestegen naar 150 miljoen. Dat is veel meer dan de huidige vliegvelden aankunnen. President Bush heeft een speciale groep in het leven geroepen die de
drukte in de lucht moet aanpakken. Er is bewust voor New York gekozen, omdat de stad het grootste knooppunt is. Een van de ideeën is nu om
luchtvaartmaatschappijen meer te laten betalen voor het landen tijdens
piekuren. Dat betekent dat die tickets duurder worden (maar
hopelijk komen er meer tickets tijdens daluren beschikbaar). Burgemeester Bloomberg ziet er wel iets in. Hij denkt dat meer toeristen naar de stad komen als ze niet zo lang op een vliegtuig naar New York hoeven te wachten. 

Een ander idee is om betere technologie te gebruiken en het luchtruim anders in te delen. Ook wordt gedacht aan het weigeren of beperken van vliegtuigen van/naar bestemmingen die ook goed per rail zijn te bereiken.

Lees ook:New Yorkse vliegvelden koplopers in vertraging
Lees ook:New York jaagt op ganzen voor veiliger luchtruim
Lees ook:Vliegtuigen vanaf JFK botsen vaakst met vogels
Lees ook:New York onder sneeuwdeken
Lees ook:Minder vluchten per uur op New Yorkse luchthavens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.