Staking legt Broadway stil

minimoniotaku (flickr)Tickets gekocht voor een Broadway-musical? Balen, want vandaag gaat -iets later dan verwacht – Broadway toch echt 'op zwart'. Dat zeggen in ieder geval onder meer AP en CBS zeker te weten. De toneelknechten staken en dus kunnen de grote theatershows niet doorgaan. Het eerste slachtoffer is How the Grinch Stole Christmas.

Mensen met een kaartje voor Mary Poppins, Young Frankenstein, Xanadu of Spelling Bee hebben geluk: die musicals vallen buiten het geschil tussen producers en toneelbouwers. Maar bijna alle andere musicals en toneelstukken gaan niet door. Stille dagen voor Broadway die haar bijnaam 'Great White Way' geen eer aandoet nu de lichten voor onbekende tijd uit blijven.

Lees ook: Broadway- en taxi-staking op komst en Broadway-shows mogelijk stilgelegd.

De producenten, verenigd in de League of American Theatres and Producers, zeiden gisteren nog dat ze niet uitgaan van een staking. 'Kom gerust naar Broadway dit weekeinde. Er zijn voor alle shows nog  goede plekken te krijgen. (…) Als het toch tot een staking komt, dan kan iedereen er zeker van zijn dat 'ie zijn kaartjes kan ruilen of het geld terugkrijgt', aldus een verklaring. De Gothamist raadt aan om, voordat je naar het theater gaat, eerst de site van de vakbond voor toneelknechten te checken, om te zien of de show doorgaat.

Lees ook:Hooggeëerd publiek…staking Broadway voorbij!
Lees ook:Op naar de musicals! Einde Broadway staking in zicht
Lees ook:Broadway- én taxi-staking op komst in New York
Lees ook:Broadway-shows mogelijk stilgelegd
Lees ook:Rent verlaat Broadway na 12 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.