Putdeksels met een luchtje in New York

deeptrivia (flickr)Soms ligt een verhaal op straat. Of ín de straat. De NY Times ging eens op zoek naar de herkomst van de putdeksels in de stad. Op sommige staat namelijk 'made in India'. Ik zie ze ook wel eens, maar ik loop dan gewoon door. De Times niet, die ging op onderzoek uit en leerde dat de deksel worden gemaakt in een fabriek waar amper bescherming is voor de werknemers. Ze lopen op blote voeten te midden van gloeiend heet metaal. 'Middeleeuwse omstandigheden', aldus het verslag. 

 

Een van de eigenaren van de New Yorkse putdeksels is energiebedrijf ConEd en dat reageert geschrokken.Volgens de Times koopt het bedrijf jaarlijks zo'n 2750 putdeksels in de fabriek in India. ConEd zegt nu dat ze de internationale contracten gaat veranderen en dat er veiligheidsverplichtingen in worden opgenomen.

De afdeling Milieubescherming van de stad koopt al haar putdeksels in India. Maar die zegt verplicht te zijn om de laagste aanbieding te accepteren en dat is de fabriek in India. Het bestellen van deksels gaat via een bedrijfje in Queens. Overigens, je kunt HIER het verslag van de NY Times zien/horen, met práchtige foto's.

Lees ook:New York mikt nu op toerist uit India
Lees ook:NY kerken verwijderen ‘kinderarbeid-kruizen’
Lees ook:New Yorkse psychiatrische afdeling ‘enorm gevaarlijk’
Lees ook:Wat je in de metro verliest, ben je kwijt
Lees ook:NYC winkels die straat koelen, gaan op de bon

Eén reactie op “Putdeksels met een luchtje in New York

  1. ketellapper

    ut nieuws licht op straat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.