Brooklynse overlijdt in vliegtuig zonder zuurstoftank

e-magic (flickr)American Airlines (AA) heeft het een en ander uit te leggen. Een vrouw uit Brooklyn is vrijdag overleden op een AA-vlucht van Haïti naar JFK. De onderzoeksarts heeft inmiddels vastgesteld dat de vrouw, Carine Desir genaamd, aan een hartkwaal leed en een natuurlijk dood is gestorven. Maar haar neef die ook meevloog, vertelt dat er aan boord nogal wat mis was toen Desir onwel werd. Allereerst weigerde een stewardess twee keer om een zuurstoftank te pakken, nadat de vrouw klaagde dat ze moeite had met ademhalen. Uiteindelijk kwam de tank tevoorschijn, maar deze bleek leeg te zijn. Twee dokters en twee verpleegsters waren aan boord (!) en die probeerden een tweede zuurstoftank te gebruiken. Ook leeg.

Desir werd op de grond gelegd en een van de verpleegster paste mond-op-mondbeademing toe maar dat was niet succesvol. Vervolgens kwam er een apparaat aan te pas – volgens de neef wellicht een defibrillator – maar (je raadt het al) die deed het niet.

De piloot besloot naar Miami te vliegen, op drie kwartier afstand, om de Brooklynse naar een ziekenhuis te krijgen. Maar Desir overleed in het vliegtuig. Waarop werd besloten om door te vliegen naar JFK in New York. De dode vrouw werd naar de businessclass gebracht en onder een deken gelegd. Newsday meldt dat American Airlines nog niet reageert op het incident. 

Lees ook:Brooklynse ligt twee jaar dood in huis
Lees ook:Raketafweer voor 767′s van en naar New York
Lees ook:OpenSkies stopt met vluchten NYC-Amsterdam
Lees ook:OpenSkies; in luxe van A’dam naar NYC
Lees ook:Botsing is New Yorks dodelijkste vliegtuigongeluk sinds 2001

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.