Serrano exposeert poepfoto’s in New York

Andres Serrano (yvon-lambert.com)Voor iemand die al eens shockeerde met een kruis in urine, is het misschien niet zo'n grote stap. Ik weet echter niet of ik wel naar de nieuwste tentoonstelling van Andres Serrano ga. De in New York geboren kunstenaar exposeert namelijk 66 grote foto's van poep. Z'n eigen poep en dat van 65 verschillende dieren heeft hij gefotografeerd en het resultaat is een maand lang te zien in de New Yorkse galerie Yvon Lambert. De titel van de show is simpel en alleszeggend: Shit.

De tentoonstelling is overigens van 12 september tot 16 oktober ook in Parijs te bewonderen. 

Serrano is onder meer bekend door zijn controversiële werk Piss Christ, bestaande uit een kruis ondergedompeld in urine. Politici eisten dat zulke 'aanstootgevende kunst' nooit meer gefinancieerd mocht worden met overheidssubsidie.

Zo'n taboe zijn tientallen poepfoto's niet, maar Serrano genereert er wel weer de nodige aandacht mee. De foto's zijn allemaal close ups van uitwerpselen met een kleurige achtergrond. In een interview met de VillageVoice vertelt de kunstenaar dat hij eerst een proeffoto van zijn eigen poep (foto) maakte en vervolgens van keutels van zijn hond. Toen hij daar tevreden over was, reisde hij de wereld rond op zoek naar de beste poep. 'Ik zie dingen in de poep, zoals kinderen figuren in schaduwen zien', aldus Serrano. 

 

Lees ook:Paris Hilton van pornoplaatjes in New York
Lees ook:Bonhams veilt poep (van een dinosaurus)
Lees ook:NYPD sluit Obama/Clinton-aanslag expo
Lees ook:Japanner bouwt boomhutten in Manhattan
Lees ook:New Yorker maakt kunst met Lego

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.