Sunny von Bülow na bijna 28 jaar in coma overleden

foto: JamesAlec (flickr)

Na bijna drie decennia in coma te hebben gelegen, is in Manhattan gisteren Sunny von Bülow op 76-jarige leeftijd overleden. Maar liefst 27 jaar, 11 maanden en 15 dagen lang heeft de beroemde socialite en rijke erfgename in ‘vegetatieve staat’ in New York gelegen. Martha (Sunny) von Bülow werd in de VS onder meer bekend vanwege haar huwelijk met een Oostenrijkse prins. Die overleed, bizar genoeg, in 1993 na 9 jaar in coma te hebben gelegen.

Maar meer aandacht was er voor haar tweede man, Claus van Bülow die twee keer voor de rechter stond wegens de verdenking van dubbele poging tot moord op Sunny. Hij werd veroordeeld en later ook weer vrijgesproken. De rechtszaken kregen enorm veel aandacht. Hun verhaal heeft als basis gediend voor de film Reversal of Fortune.

In de bijna 28 jaar die Sunny in coma heeft doorgebracht – eerst in een ziekenhuis, later in een verpleeghuis in de Upper East Side, waren op haar kamer altijd verse bloemen. Volgens de NY Times heeft ze al die tijd geen hersenactiviteit gehad en werd voedsel via een slangetje in de maag toegediend.

Sunny raakte in 1979 voor het eerst in een coma. De artsen konden haar echter weer bijbrengen en constateerden dat ze leed aan hypoglykemie. Nadat ze in 1980 wederom in een coma belandde – ditmaal voorgoed – vermoedden haar kinderen dat Claus geprobeerd had haar te vermoorden met insuline. Sunny en Claus hadden al eerder de mogelijkheid van een scheiding besproken.  Claus werd in 1982 tot 30 jaar cel veroordeeld, maar hij werd drie jaar later vrijgesproken.

Sunny’s ouders hadden een fortuin vergaard in de olie-industrie en met een schoenenbedrijf. Ze was zelf naar schatting 75 miljoen dollar waard. Martha kreeg haar bijnaam Sunny vanwege haar opgewekte karakter.

Lees ook:76-jarige New Yorkse 73 keer gearresteerd
Lees ook:Duitse toerist claimt: gebruikte tampon in New Yorkse steak
Lees ook:Madison Square Garden ‘tapt dodelijk lang door’
Lees ook:New Yorker bijt topje eigen penis af
Lees ook:Schildpadden houden vliegtuigen op JFK tegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.