Tweedehands tickets bij Stubhub in Manhattan

© EnBee Photo (flickr)De online versie van Stubhub deed al een tijd goede zaken, en sinds vrijdag is er dan ook een fysieke winkel in het theaterdistrict van Manhattan. Voor alle sport-, concert- en theaterkaartjes kun je terecht bij 1140 Broadway en 40th Street. Verwar dit echter niet met TKTS, de plek waar je onverkochte Broadway-tickets met 25 of 50 procent korting kunt krijgen. Nee, Stubhub is de plek waar je je kaartje kunt verkopen omdat je tóch niet naar die voorstelling kunt, of waar je dus snel nog een entreebewijs haalt voor die show die uitverkocht leek. Dat je dan wel eens extra, en soms veel extra, moet betalen, dat hoort erbij.

Stubhub, dat sinds januari in handen is van eBay, begon in 2000 met het doorverkopen van kaartjes. Eigenlijk is het een beetje de zwarte handel die je bij evenementen ziet, maar blijkbaar is/wordt dit toegestaan. Je kunt er tickets krijgen voor concerten, voor Broadway en voor tv-opnames en hun grootste markt is sportwedstrijden. Onder het motto 'sold out? so what?' is er net het tienmiljoenste kaartje via Stubhub verkocht.

De winkel is er nu vooral om online bestelde kaartjes op te halen, maar klanten kunnen straks ook kijken of er last-minute tickets binnenkomen. Die hoeven dan niet eens zo duur te zijn. Een woordvoerder van eBay vertelde de NY Times: 'veertig procent van online verkochte kaartjes zijn net zo duur of zelfs goedkoper als de prijs die er op staat.' 

 

Lees ook:Broadway-kaartjes kopen in nieuw TKTS-paviljoen
Lees ook:Broadway breekt records in 2007
Lees ook:Op Madoffs stoel naar de Mets kijken
Lees ook:Meer buitenlanders genieten van Broadway
Lees ook:Geduldige New Yorkers hopen op glimp van Bon Jovi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.