Tribeca weer bol van films

Natasha Tylea (flickr)Het is er weer, het Tribeca Film Festival. Fans kunnen vanaf vandaag tot en met 4 mei wederom kiezen uit een enorm aanbod aan – onder meer onafhankelijke – films op toch wel het bekendste filmfestival van New York. Er worden op deze achtste editie op 21 schermen maar liefst 200 lange films, documentaires en korte films vertoond. Kijk hier voor wat er allemaal te zien is. Er is ook een Nederlandse inzending: Zo mooi (So Beautiful), een 15 minuten durende film van Stefan van de Staak. Het is zijn eerste korte film.

Behalve filmvertoningen zijn er discussies met de mensen die de films maken en is er een parallel muziekevenement. De organisatie zegt dat het 'een festival voor het volk' moet zijn. 

 

Kaartjes kosten 15 dollar in de weekeinden en 's avonds. Op andere momenten betaal je 8 dollar. Voor een uitgebreider programma (film + paneldiscussie) tel je 25 dollar neer.

De openingsfilm is Baby Mama, een lichte komedie met Tina Fey in de hoofdrol: 

Het Tribeca Filmfestival debuteerde in 2002 om weer leven in Manhattan te blazen na de verschrikkingen van 11 september. Een van de initiatiefnemers is de beroemde Robert de Niro. De eerste editie duurde 5 dagen, de huidige duurt 12 dagen. Vorig jaar trok het festival ruim een half miljoen bezoekers. De economische waarde voor Manhattan wordt geschat op ruim 100 miljoen.  

Lees ook:Zestien dagen film in New York
Lees ook:Gratis films kijken in Central Park
Lees ook:Een filmpje pikken op New Yorkse daken
Lees ook:Huis in Manhattan kost gemiddeld 1,6 miljoen
Lees ook:Filmpje met mobiele telefoon wint $20.000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.