The Police neemt afscheid in NYC met vijfduizend bomen

Lionel Urman (via Wikipedia)Het ultieme afscheidsconcert én vijfduizend nieuwe bomen. Dat is wat The Police gisteren aan de stad New York heeft beloofd. 'De cirkel is rond als we deze zomer, dertig jaar na de start van onze eerste Amerikaanse tour, hier in New York, ons afscheidsconcert in deze stad geven', aldus Sting tijdens een persconferentie. Om bij die gelegenheid ook nog 1 miljoen dollar te doneren aan het MillionTreesNYC-project. Van het geld worden 5.000 nieuwe bomen in New York geplant. De stad verdubbelde dat bedrag meteen.

Sting, Stewart Copeland en Andy Summers stonden gisteren naast burgemeester Bloomberg om te melden dat ze hun laatste concert in New York houden. The Police, niet de burgemeester. Het gaat om een benefietconcert waarvan de opbrengst gaat naar plaatselijke zenders Thirteen/WNET en WLIW. Zij mogen van het geld uitzendingen over kunst maken. Via hun sites kun je ook de kaartjes voor het concert bestellen, al is nu nog niet bekend waar en wanneer The Police optreden.

Voor het muzikale trio is 'de cirkel rond' als ze afscheid nemen in New York. Ze begonnen hun eerste VS tour in 1978 in het beroemde CBGB (sinds kort een modewinkel). Bloomberg was vooral blij dat de The Police geld mee wilde doen aan zijn bomenplan. Niet verwonderlijk misschien, gezien de 'groene' houding van met name Sting de afgelopen jaren. The Police en de stad hebben nu gezamenlijk geld op tafel gelegd voor 10.000 bomen die in de parken in de vijf stadsdelen komen te staan. 

 

Lees ook:Woodstock jubileumconcert in New York?
Lees ook:New York kloont historische bomen
Lees ook:Governors Island een gezondheidscentrum?
Lees ook:‘Windmolens op New Yorkse bruggen en wolkenkrabbers’
Lees ook:U2 heeft tijdelijk een straat in New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.