Brooklyn Bridge viert verjaarsfeestje

Rob Inh00d (flickr)Een van de, of misschien wel dé bekendste brug ter wereld viert deze maand haar 125-ste verjaardag. Reden genoeg om vijf dagen lang een feestje te houden op en rond de Brooklyn Bridge, te beginnen op 22 mei. Er zijn concerten, lezingen, filmvoorstellen én de brug wordt met kleurige lichten versierd. De feestelijke lampjes zijn aan tot en met 26 mei tussen 21 en 23 uur.

Lees ook: Brookyn Bridge krijgt koffiekleur terug 

De Brooklyn Bridge ging op 24 mei 1883 officieel open, nadat er 13 jaar aan was gewerkt. Het was op dat moment de langste spanbrug ter wereld. De brug is een icoon van New York geworden en is een van de toeristische trekpleisters van de Big Apple.

De feestweek begint op donderdag 22 mei met een verjaarspartijtje in het Empire-Fulton Ferry State Park in Brooklyn waar het Brooklyn Philharmonic een optreden verzorgt. 's Avonds is er vuurwerk en gaat de tijdelijke feestverlichting van de brug aan. Verder zijn er in Manhattan en Brooklyn films over de beroemde brug te zien. En er is een Telectroscope Connection met Londen, zodat ze daar mee kunnen genieten van de brug. 

Vrijwilligers van The American Society of Civil Engineers en RCSIA zijn op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10 en 18 uur bij de brug te vinden. Je kunt bij hen terecht met al je vragen over de Brooklyn Bridge. Ook geven de vrijwilligers rondleidingen over de brug. 

Lees ook:Hoor over de Brookyn Bridge van de bouwers
Lees ook:Zie de Manhattan Bridge ‘dansen’
Lees ook:Brooklyn Bridge krijgt koffiekleur terug
Lees ook:Door een tunnel van New York naar Londen kijken
Lees ook:Vrouw overleeft sprong van Brooklyn Bridge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.