Empire State Building schakelt auto’s uit

Ben30 (flickr)Niet met je auto in de buurt van het Empire State Building (ESB) komen! Voor je het weet slaat de wagen af. Binnen een straal van vijf blokken rond het ESB begeven dagelijks 10 tot 15 auto's het. En het komt allemaal door die grote toren en die enorme antenne die op het dak stad.

Dat wil de Daily News ons in ieder geval doen geloven. De waarheid zal anders zijn, maar dit is  leuk genoeg om uit te groeien tot urband legend. Een New Yorkse Bermuda Driehoek. Want als zelfs de Amerikaanse ANWB  zegt dat auto's het weer doen als je ze meer dan vijf blokken weg zet van het ESB…

 

Volgens de Daily News is het niet bekend waarom de auto's niet willen starten, maar móet het bijna wel aan die grote antenne op het dak van 's werelds beroemdste wolkenkrabber liggen. Die mast is overigens zo'n 62 meter groot en wordt gebruikt door bijna alle commerciële radio- en tv-stations in de stad. In 2001 zijn daar ook de zenders bijgekomen die hun antennes op de WTC hadden staan.

Het Empire State Building noemt de claim van de Daily News onzin en zegt dat de frequenties van de antenne geen invloed hebben op de auto's. Maar de krant citeert een portier uit de straat die spreekt van het 'Empire State Building Effect'. En ze heeft een kaartje met het gewraakte gebied.

Ok, ik heb geen auto dus ik kan het niet controleren, maar mocht jij langs het ESB rijden, laat me weten hoe het ging!

Lees ook:Yea or Nay: Empire State mag eigen kleuren bepalen
Lees ook:Ren 1567 trappen op, naar het dak van New York
Lees ook:Empire State Building krijgt groene renovatie
Lees ook:Wat is je favoriete wolkenkrabber in New York?
Lees ook:Empire State is favoriete wolkenkrabber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.