Rolschaatsen is terug op Coney Island

Alana Elliot (flickr)Olie de wieltjes en haal de veters uit de knoop. Een echte Roller Rink, een rolschaatsbaan, is sinds gisteren open op Coney Island. Een van de weinige plekken volgens mij in New York waar je indoor kunt rolschaatsen. Ik heb het dan niet over inline skates, maar over de 'ouderwetse' rolschaatsen, die met dat stopwieltje vooraan. De – voorlopig tijdelijke – baan heet de Lola Staar Dreamland Roller Rink en is het idee van een Brooklynse boetiek-eigenaresse. Zij won een droomwens-wedstrijd van Tommy Hilfiger en het magazine Glamour.

UPDATE: een filmpje van de openingsavond…

 

De nieuwe baan is 12 bij 24 meter groot en is te vinden in het historische Childs Restaurant gebouw, aan de boardwalk van Coney Island. Er zijn zo'n 200 paar rolschaatsen beschikbaar. De baan komt ongeveer een jaar nadat een soortgelijke roller rink in Brooklyn de deuren moest sluiten. De bedenkster van deze rolschaatsbaan, Dianna Carlin, hoopt dat de attractie een vaste plek op Coney Island kan krijgen. Carlin is eigenaresse van de Lola Staar Souvenir Boutique, ook aan de boardwalk te vinden.

Lees ook:Coney Island als concertpodium?
Lees ook:Coney Island raket keert terug…op Coney Island
Lees ook:Schaatsen bijna voorbij in de Big Apple
Lees ook:NYC heeft eigen plan voor Coney Island
Lees ook:Rockefeller populairste plek om te schaatsen

Eén reactie op “Rolschaatsen is terug op Coney Island

  1. xlpharmacy

    Van wat u heeft bijgedragen in die vergadering, was het duidelijk dat je een veel onderzoek gedaan naar dit onderwerp en je echt weet je spullen. Goed gedaan.e baan komt ongeveer een jaar nadat een soortgelijke roller rink in Brooklyn de deuren moest sluiten. De bedenkster van deze rolschaatsbaan, Dianna Carlin, hoopt dat

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.