Madison Square Garden: renovatie, geen verhuizing

kcjc009 (flickr)Ai, Madison Square Garden gaat door met de geplande renovatie. Dat klinkt misschien als goed nieuws, maar sommigen denken daar anders over. De beroemde (sport)arena in Manhattan zou namelijk verhuizen naar de overkant. Op de huidige plek zou dan een enorm winkel- en  kantorencomplex komen te staan. En het Penn Station onder MSG zou een glazen dak krijgen, veel meer winkels en een nieuwe naam: Moynihan Station. Maar de eigenaar van Madison Square Garden zetten nu een dikke streep door een van de meest prestigieuze plannen in New York.

 

Madison Square Garden is nu 40 jaar oud en al jaren wordt gesproken over een nieuwe indeling van Penn Plaza, het gebied waar de arena staat. Vorig jaar spraken MSG-eigenaar Cablevision en de ontwikkelingscombinatie Related Companies/Vornado Realty af om te komen tot het Moynihan plan. Madison Square Garden zou naar de achterkant van de Farley Post Office gaan. Het gebied dat MSG verliet, zou dan rijp zijn voor herontwikkeling. Hier waren winkels en kantoorruimtes gedacht. Helaas, MSG zegt nu dat ze gaat renoveren en niet verhuizen.

De NY Daily News noteerde al verontwaardiging bij plaatselijke bestuurders over de stap van MSG. Maar de krant merkt op dat het hier ook gewoon om een onderhandelingstactiek kan gaan. We zullen zien. 

Lees ook:Madison Square Garden ‘tapt dodelijk lang door’
Lees ook:Dinosaurussen spelen in Madison Square Garden
Lees ook:Midtown Manhattan straks ook vol camera’s
Lees ook:Twee dagen Miauw-dison Square Garden
Lees ook:Grote opknapbeurt voor Madison Square Garden

Eén reactie op “Madison Square Garden: renovatie, geen verhuizing

  1. Sander

    Wow, dat Moynihan Station ziet er wel gaaf uit op de schetsen! Maar om The Garden ervoor te verplaatsen? Ik weet het niet. That place is legendary!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.