Wordt nieuw WTC een zwaarbewaakt fort?

j2dread (flickr)Minstens 24 straatblokken afgesloten voor verkeer, dertien bewakingshokjes en 25 onneembare barrières. Automobilisten worden grondig gecheckt en moeten op een 'betrouwbaar'-lijst staan voordat ze door kunnen. Dan krijgen ze een zendertje waarmee hun bewegingen binnen het WTC-gebied kunnen worden gevolgd. Zeshonderd agenten en bewakingscamera's houden de boel in de gaten. Zo gaat de anti-terrorismebewaking er rond het nieuwe WTC-complex in Manhattan uitzien, meldt de Daily News. Het WTC – waar onder meer de Freedom Tower komt te staan – zou meer lijken op een zwaarbewaakt fort dan een normaal deel van New York. De NYPD zegt dat de krant citeert uit oude voorstellen.

Lees ook: Meer en meer camera's in New York 

Een leger van agenten, obstakels en een verkeershel. Zo vat de Daily News de bewakingsplannen voor het WTC-gebied samen. Volgens de NYPD wordt het gebied 'veilig, uitnodigend en geschikt voor zakendoen. Zeker geen fort'.

Als je het verhaal mag geloven, dan moet je als toerist per bus naar het September 11 Memorial en die bus wordt ook grondig gecontroleerd. Of je ook als wandelende toerist vrijelijk naar de nieuwe torens kunt lopen, wordt mij niet duidelijk. Dat zal toch wel? Houd in ieder geval je identiteitsbewijs paraat.

Lees ook:Midtown Manhattan straks ook vol camera’s
Lees ook:Nieuw NYPD-tape moet agenten buiten houden
Lees ook:NYPD’ers verdacht van ontvoeren en uitkleden eiergooier
Lees ook:NYPD steeds crimineler
Lees ook:Rijles voor de NYPD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.