Chinezen eerste huurders Freedom Tower?

jebb (flickr)Wie gaat er wonen en/of werken op de plek waar ooit de Twin Towers in New York hebben gestaan? Durven mensen nog op die hoogte te zitten, zo 'kwetsbaar' op een plek die onmiskenbaar een doelwit is? Dat zijn vragen die je toch stelt als je aan de Freedom Tower denkt. Nou, blijkbaar zijn de Chinezen de eersten die die stap durven te zetten. Een Chinese projectontwikkelaar heeft namelijk interesse getoond om maar liefst 5 etages van de Freedom Tower te huren. Het bedrijf heet Vantone en ze wil in de glazen toren een 'Chinees Centrum' bouwen voor nauwere handelsbetrekkingen tussen China en de VS. Vantone noemt het een logische optie, omdat de plek 'een internationaal handelspunt wordt'.  Wie volgt?

Lees ook: Virtueel uitzicht vanaf Freedom Tower

Voor de duidelijkheid: Vantone zou de eerste commerciële huurder zijn. Er zijn al twee overheidsdiensten gepland in de Freedom Tower. Zij nemen in 2012 hun intrek als de nieuwe (grootste) wolkenkrabber in Downtown Manhattan klaar moet zijn. 

Vantone zou op de 64ste tot 69ste verdieping gaan zitten en heeft een contract van 22 jaar op het oog. Tot nu toe is er nog geen bindende afspraak en de NY Sun wijst er fijntjes op dat het Chinese bedrijf al twee keer eerder weggelopen is nadat ze interesse in een huurovereenkomst in Manhattan had getoond. Beheerder van de Freedom Tower, de Port Authority, hoopt echter dat Vantone over de brug komt en zo andere bedrijven ook over hun koudwatervrees – of is het hoogtevrees – heen komen. 

Lees ook:Freedom Tower heeft z’n eerste huurder, uit China
Lees ook:Yea or Nay: Freedom Tower mag 1 WTC heten
Lees ook:Yea: Freedom Tower moet Freedom Tower heten
Lees ook:Symbolische hoogte Freedom Tower in gevaar
Lees ook:Virtueel uitzicht vanaf Freedom Tower

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.