New York zakt verder op prettige-steden-ranglijst

specialkrb (flickr)Mij hebben ze niets gevraagd, want dan was de uitkomst wel anders geweest. Ik lees net dat New York gezakt is op de lijst met 'meest leefbare steden ter wereld'. En nog erger, New Yorker is de afgelopen drie jaar steeds een plaatsje gezakt. Het gaat om het jaarlijkse Mercer-onderzoek waarbij 215 plaatsen wereldwijd onder de loep worden genomen. New York staat dit keer op de 49ste plek, met Zürich op de nummer één positie en Bagdad op de laatste plaats. Hmmm, ik vind de 49ste plek eigenlijk te laag voor een stad als New York. Helaas staat nergens vermeld waar precies de Big Apple kan verbeteren voor een hogere score in 2009.

Mercer kijkt jaarlijks naar de leefbaarheid in een groot aantal steden en hanteert daarbij 39 factoren. Ze kent punten toe op bijvoorbeeld het gebied van de veiligheid, het onderwijs, of je dichtbij spullen kunt kopen, hoe het staat met gas/water/licht, of de medische zorg goed is en hoe men met de natuur omgaat. Dat soort dingen. De onderzoeksresultaten zijn met name bedoeld voor overheden en voor bedrijven die mensen naar het buitenland willen sturen.

Leuk om op te merken is, dat Mercer bij het leefbaarheidsonderzoek New York als uitgangspunt neemt. Alles wat New York heeft, scoort 100. Wie het beter doet, krijgt meer punten, wie slechter krijgt minder. Zürich scoort zo in totaal  108 punten en Bagdad 13,5.

Uiteraard heeft burgemeester Bloomberg al gereageerd en die vindt – niet verwonderlijk – het onderzoek niet representatief. Volgens de Gothamist noemt hij New York 'de beste stad om te leven'. Nou de beste weet ik niet, maar als ik toch moest kiezen tussen Zürich en New York…

Lees ook:Four Seasons is New Yorks beste hotel
Lees ook:The Big Apple: goedkoper, maar nog steeds de duurste
Lees ook:New York één na beste wandelstad in VS
Lees ook:‘New York beste stad voor one-night stands’
Lees ook:Kies voor New York op Monopoly, the World Edition!

2 reacties op “New York zakt verder op prettige-steden-ranglijst

  1. Chris van Hattem

    En als ik mag kiezen tussen eindhoven en new york dan weet ik het ook wel haha.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert

    London ook maar 38e. Toch nog hoger dan NY ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.