National Debt klok in NYC te klein voor huidige staatsschuld

Jesper Rautell Balle (Wikipedia)Zo erg is het dus al. De National Debt Clock in New York is te klein geworden om de huidige staatsschuld weer te geven. Er moet een 14de nummervakje bij. De VS heeft namelijk een schuld die net de magische grens van 10 biljoen dollar heeft overschreden. En de opdrachtgever van de klok – Seymour Durst – had blijkbaar gedacht dat het nooit meer dan 9,9 biljoen zou worden. Ahum. Momenteel wordt de 1 maar even naast het dollarteken gezet (foto). Het is overigens al de vierde keer dat er een nieuwe versie van de klok moet komen.

HIER is een filmpje van CNN over de te kleine klok te zien.

De National Debt Clock is te vinden op de Avenue of the Americas in Manhattan. Sinds 1989 kunnen New Yorkers zien hoeveel schuld hun land heeft en tegelijkertijd staat er te lezen hoe groot dan het aandeel van het gemiddelde gezin is in die schuld. De klok is eigendom van de Durst Organization.

The Gothamist weet nog te melden dat de klok na de regeerperiode van Bill Clinton voor het eerst uit werd gedaan, omdat de staatsschuld afnam. Daar is nu geen sprake meer van. 

Lees ook:New Yorkse teller toont uitstoot broeikasgassen
Lees ook:Yea or Nay: New Yorkse CO2-klokt helpt tegen vervuiling
Lees ook:Hek rond Ground Zero vol foto’s en info
Lees ook:Je eigen filmpje op Times Square
Lees ook:Zie ginds komt de Intrepid

Eén reactie op “National Debt klok in NYC te klein voor huidige staatsschuld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.