Daniel verslaat Michael in New Yorkse namenstrijd

Nou ja zeg, schreef ik vorig jaar nog dat Michael de populairste jongensnaam in New York is, is 'ie nu van de troon gestoten. En dat terwijl Michael sinds 1956 (!) de lijst met babynamen aanvoerde in de Big Apple. De nieuwe naam-die-je-kind-moet-hebben in deze stad is blijkbaar Daniel. Dat heeft het Department of Health bekendgemaakt. Voor de meisjes geldt dat ouders hen het liefst Isabella of Sophia noemen. Die twee toppers delen de koppositie en hebben Ashley en Emily verslagen die al tien jaar lang de populairste meisjesnamen waren. Wederom, Pascal komt op de lijsten niet voor…zucht.

Lees ook: New Yorkers noemen hun kroost Michael en Ashley

De nieuwste lijst geeft niet aan wat nú populair is, maar wat de meestgekozen namen van 2007 zijn. Wie weet is Daniel dus nu alweer uit de gratie; dat horen we in 2009.

Voor de volledigheid hier de New Yorkse top10 met namen. Bij de jongens is dat: Daniel, Jayden, Michael, Matthew, Justin, Joshua, David, Anthony, Christopher en Joseph. Bij de meisjes: Isabella/Sophia, Emily, Ashley, Sarah, Kayla, Mia, Olivia, Samantha, Rachel en Madison.

Lees ook:New Yorkers noemen hun kroost Michael en Ashley
Lees ook:Labrador blijft populairste New Yorkse hond
Lees ook:Penthouse en Hustler azen op Ashley, a.k.a. Kristen
Lees ook:NYC herdenkt Michael Jackson
Lees ook:Acht keer New York in top100 beste restaurants

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.