New Yorker wordt een jaar en drie maanden ouder

foto: Amy the Nurse (flickr)

New York zal vast niet de meest gezonde stad zijn. Uitlaatgassen, stress, misdaad, fastfood; allemaal factoren en risico’s die ongetwijfeld een slechte invloed hebben op de gemiddelde levensverwachting van de New Yorker. Valt het je dan mee of tegen als ik meld dat de New Yorker gemiddeld 79 jaar oud wordt? Beter gezegd, dat geldt voor iedereen die in 2006 of later wordt geboren. Dat is vier maanden langer dan als je in 2005 geboren bent en een jaar en drie maanden langer dan de verwachting in 2001.  Vrouwen mogen hopen op 81,7 jaar en mannen op 75,9. Burgemeester Bloomberg schrijft deze positieve ontwikkeling toe aan ‘agressieve anti-tabaksmaatregelen en innovatieve manieren om kanker vroegtijdig te ontdekken’. Over de levensverwachting van import-New Yorkers wordt niets gezegd.

De burgemeester en de Health Department hebben de nieuwe cijfers gisteren bekendgemaakt. Daaruit blijkt ook dat jaarlijks steeds minder New Yorkers overlijden. In 2007 lag dat aantal op 6,5 per 1000 inwoners, een laagterecord. In totaal overleden iets meer dan 54.000 New Yorkers vorig jaar; dat aantal lag in 2001 net boven de 60.200. Volgens Bloomberg is er een afname te zien van mensen die overlijden aan verkeersongelukken, AIDS, roken en moord. Ook is er minder kindersterfte.
Alsof dat niet genoeg goed nieuws is: het aantal geboortes in de Big Apple nam ook nog toe. Vorig jaar zagen 128.961 kleine New Yorkers het levenslicht, 3455 meer dan in 2006.

Lees ook:Bloomberg wil door als burgemeester van New York
Lees ook:Minder zwervers op New Yorkse straten
Lees ook:Varkensgriep breidt zich uit in New York
Lees ook:Minder New Yorkers omgekomen door brand
Lees ook:New Yorker steeds gezonder

Eén reactie op “New Yorker wordt een jaar en drie maanden ouder

  1. Mike's Webs

    Dus het gaat eigenlijk wel de goede kant op als mensen steeds ouder worden. 79 jaar is toch een mooie leeftijd voor het leven in de grote stad.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.