Agenten in Sean Bell zaak vrijgesproken

Herinner je je nog die schietpartij waarbij politieagenten het ongelooflijke aantal van 50 kogels afvuurden op Sean Bell? De New Yorker, net bezig met zijn vrijgezellenfeestje, overleed ter plekke, twee van zijn vrienden raakten zwaargewond. Drie van die agenten zijn zojuist vrijgesproken. Hen hing gevangenisstraffen van 1 tot 25 jaar boven het hoofd. De rechter in Queens heeft besloten dat de NYPD'ers juist hebben gehandeld op 25 november 2006.

De vraag is nu hoe de reacties van het publiek zijn. De NY Post meldde recent al dat alle New Yorkse agenten paraat moeten zijn voor als er rellen in de stad uitbreken na de uitspraak.

De 23-jarige Sean Bell was op 25 november 2006 in Kalua Cabaret in Jamaica, Queens om te vieren dat hij de volgende dag ging trouwen. Agenten in burger waren bij die stripclub net bezig met een onderzoek naar prostitutie. Het kwam tot een schietpartij toen de agenten dachten dat Bell en/of zijn vrienden een wapen gingen halen. Vijf agenten vuurden gezamenlijk 50 kogels af.

In de rechtszaak die zeven weken heeft geduurd, hebben de politie-advocaten geprobeerd de rechter ervan te overtuigen dat Bell en zijn vrienden dronken en gevaarlijk waren. De tegenpartij vindt dat de agenten 'wild om zich heen hebben geschoten'.

De rechter, zo meldt CNN, oordeelde dat de getuigen vóór Bell elkaar tegenspraken en hij liet hun strafblad meewegen.  

Lees ook:Yea or Nay: Sean Bell moet een eigen straat krijgen
Lees ook:Vader wil straat vernoemd naar Sean Bell
Lees ook:NYPD schiet vaker, maar doodt minder mensen
Lees ook:Sharpton en 200 mede-protestanten gearresteerd
Lees ook:Sean Bell krijgt straat in Queens

3 reacties op “Agenten in Sean Bell zaak vrijgesproken

  1. Chris van Hattem

    Was een huge verhaal in de States…de dude heeft zelfs z’n eigen Wikipedia zie ik nu…vind het moeilijk om harde uitspraken te doen, ik was er zelf niet bij.
    Het scheen een behoorlijke grote groep te zijn geweest en de coppers zijn vaak nogal stressed-out. Maar 50 kogels, zonder dat er teruggeschoten werd, het lijkt Iraq wel.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sino

    ik heb niks meer te zegge dan alleen FUCK THE POLICE!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. RBG

    It’s Martial Law…
    USA is a police state…
    Holland WILL FOLLOW
    FTP ALL DAY EVERY DAY

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.