New York voor half miljard aangeklaagd om kraanongelukken

mrgenko (flickr)De stad New York is voor meer dan een half miljard dollar aangeklaagd wegens de twee recente kraanongelukken in Manhattan. Dat heeft de accountant van de stad bekendgemaakt. Alleen al vanwege het ongeluk in mei zijn dertig rechtszaken tegen de stad aangespannen. De grootste claims zijn daar 75 miljoen en 20 miljoen dollar, meldt NY1. Beide zaken zijn aangespannen door familie van de twee overleden bouwvakkers. Iedereen die meende een rechtszaak tegen de stad te mogen voeren, had tot vrijdag de tijd om de eis in te dienen. De gevraagde bedragen zijn uiteraard geen garanties voor de nabestaanden; het zijn slechts de getallen waar de advocaten mee komen. Zodra ik iets hoor over hoe deze rechtszaken aflopen, kun je hier lezen hoeveel de betrokkenen daadwerkelijk hebben gekregen.

Lees ook: Doden bij groot kraanongeluk in New York en Dodental kraanongeluk opgelopen tot 7

De deadline van vrijdag gold voor het ongeluk in mei. Vanwege het kraanongeluk in maart liepen er al heel veel zaken tegen de stad. Om precies te zijn 46 claims met een totale – mogelijke – schadepost van 497 miljoen dollar. De claims rond het mei-ongeluk bedragen samen zo'n 138 miljoen.

De claims zijn gebaseerd op diverse gronden. Zo zijn er zaken die vergoeding eisen voor materiele schade, andere voor letsel en sommige voor leed. Onder de eisers zitten nabestaanden, omwonenden en bijvoorbeeld de plaatselijke drogist die voor herstel van de geleden schade 300.000 dollar wil zien. 

Lees ook:Valpartijen kosten New York meer dan 50 miljoen
Lees ook:Doden bij groot kraanongeluk in New York
Lees ook:Opknappen Coney Island boardwalk, peperduur maar noodzakelijk
Lees ook:Rechter wordt gek van ruzie Sean Connery en buurman
Lees ook:Inspecteur gearresteerd na kraanongeluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.