‘Milde vorm’ van varkensgriep in Queens

foto: *spud* (flickr)

Rustig, rustig. De varkensgriep die op de St. Francis Prep High School in Queens, New York is geconstateerd, is een ‘milde vorm’ en een aantal zieke leerlingen is alweer aan het herstellen. Dat was de anti-paniek boodschap van burgemeester Bloomberg gisteren. Hij reageerde op de bevestiging van het Center of Disease Control dat acht scholieren inderdaad de varkensgriep hebben. Inmiddels hebben ook de ouders van de besmette leerlingen griepsymptomen. De stad adviseert iedereen die zich grieperig voelt thuis te blijven, vaak de handen te wassen en zo weinig mogelijk contact met anderen te hebben. Maar ondertussen worden er al weer nieuwe gevallen van mogelijke besmetting in New York onderzocht. 

De New Yorkse griepgevallen zijn misschien te herleiden op een bezoek van de leerlingen aan Mexico. Bloomberg zei dat dat waarschijnlijk is, maar dat er geen concreet bewijs voor is. Plaatselijke ziekenhuizen zijn extra alert op mensen met griepsymptomen, aldus Wcbstv.com. Maar de stad zegt dat mensen zoveel mogelijk thuis moeten blijven als ze klachten hebben waarmee ze normaalgesproken ook niet naar het ziekenhuis gaan. Iedereen die te maken heeft met de school in Queens en zich ziek voelt, wordt gevraagd 48 uur thuis te blijven.

In heel de VS blijken de gevallen mild te zijn en niet te vergelijken met de situatie in Mexico waar tientallen mensen door deze griep overleden zijn. Als je in New York woont, en je hebt vragen over deze nieuwe griepvariant, dan kun je 1-800-808-1987 bellen.

Lees ook:Varkensgriep opgedoken in New York
Lees ook:Varkensgriep breidt zich uit in New York
Lees ook:New Yorkse scholieren krijgen H1N1 griepprik
Lees ook:Gymles met de Wii voor New Yorkse scholieren
Lees ook:Geld voor Big Apple-leerling met goede cijfers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.