Lekker, een visje uit de Hudson

Wel of niet? Kun je de vis in het water rond New York eten? Nou, de groep die er z'n hengel uitgooit wordt steeds groter. Er zit ook steeds meer vis. Maar de stad kijkt of ze niet meer moet waarschuwen voor het eten van eigen vangst. Ze vindt de vis namelijk helemaal niet zo gezond. Het advies dat nu geldt: niet meer dan één zelfgevangen New Yorkse vis per maand eten. En kinderen onder de 15 en vrouwen in een leeftijd dat ze zwanger kunnen worden, moeten volledig van de vis afblijven.
wka (flickr)Echt? Is het zo erg? Eigenlijk weet niemand het zeker. Vissers zeggen dat de vis uit de NY haven te eten is. Zij vinden de waarschuwingen niet nodig. Een woordvoerder van het stadsbestuur zegt echter dat, ondanks dat het water wat schoner is geworden de laatste tijd, de vis 'niet per se gezonder is om te eten'.

Er wordt gewezen op onderzoek van het Mount Sinai School of Medicine waaruit blijkt
dat New Yorkers die eigen vangst eten, meer pcb's in hun lijf hebben.
Waarschuwingen zijn dus wél op z'n plaats, meent het bestuur. Ook voor het eten van krab die rijkelijk voorkomt in de wateren rond de stad. Daar zouden enorme hoeveelheden cadmium in zitten. De waarschuwing hier is dat mensen niet meer dan zes krabben per week moeten eten. Nou, dan maar een vissie
halen bij de plaatselijke visboer. Waar zou die eigenlijk z'n koopwaar
vandaan halen?

Lees ook:Drinkwater halen in Central Park
Lees ook:New Yorkse restaurants, kies voor kraanwater!
Lees ook:Oesters reinigen New Yorks water
Lees ook:Hudson-vlucht botste binnen 90 seconden met vogels
Lees ook:Allemaal aan het leidingwater!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.