Arm New York krijgt geld voor goed gedrag

Unhindered by Talent (flickr)Naar de dokter gaan voor periodieke controles, naar school zonder klassen te missen. Allemaal dingen waar arme New Yorkers geld voor kunnen krijgen van de stad. Het is een soort 'beloning-voor-goed-gedrag' programma dat de kansen voor armen op een beter leven moet vergroten. Gisteren zijn de eerste bedragen uitgedeeld in dit experimentele programma en ruim 1400 families hebben cash ontvangen. In totaal is er 740.000 dollar overhandigd en gemiddeld kreeg elke familie 524 dollar. Van alle deelnemende arme gezinnen, voldeden ruim 900 niet aan de gestelde voorwaarden om geld te krijgen.

Het geldprogramma heet Opportunity NYC en wordt voorlopig betaald door donaties. Burgemeester Bloomberg zegt er pas gemeenschapsgeld in te willen steken, als deze proef een succes is.

Deelnemende families kunnen per goede actie geld krijgen. Als ze bijvoorbeeld naar een ouderavond op school gaan, krijgen ze 25 dollar. Een bibliotheekkaart aanschaffen, levert 50 dollar op. En zo kun je ook geld verdienen met niet-spijbelen en goede resultaten op school. In totaal 2550 gezinnen hebben zich bij de start ingeschreven. De gisteren uitbetaalde bedragen zijn de vergoedingen voor de periode september en oktober. 

Lees ook:Geld voor Big Apple-leerling met goede cijfers
Lees ook:Heather Mills serveert veggieburgers in The Bronx
Lees ook:Kerstmannen lopen stage in Manhattan
Lees ook:Docente wil geld zien na botsing met kind
Lees ook:Ongekend veel New Yorkse families op straat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.