New York sluit 30 winkels met nep-spullen

cloneofsnake (flickr)Het lijkt me dweilen met de kraan open, maar New York denkt de namaak-industrie een grote klap te hebben toegebracht. In Chinatown zijn gisteren 32 winkels gesloten en heeft de NYPD grote hoeveelheden nep-tassen en nep-horloges in beslag genomen, met een verkoopwaarde van 1 miljoen dollar. Dat het in Chinatown is gebeurd, verbaast me niets; daar struikel je over de nep-Cartiers en namaak-Gucci's. Niemand is gearresteerd; de stad wil enorme boetes uitdelen aan de eigenaren van de gebouwen waarin de winkels zaten. De zaken zijn allemaal op slot gedaan. De nep-spullen gaan naar het goede doel of worden vernietigd.

Lees ook: Moeilijke tijden voor nep-Gucci 

Voor goedkope nep-spullen moet je onder meer op Canal Street zijn. Dat weten toeristen, New Yorkers en natuurlijk ook de politie. Undercover-agenten hebben vijf weken lang spullen gekocht bij winkels die al eerder waren gewaarschuwd voor de verkoop van nep-goederen. Dat leidde gisteren tot een van de grootste acties tegen namaak-productie in New York. Alle winkels zaten in drie grote gebouwen op Canal Street. 

Burgemeester Bloomberg liet weten met de grote actie een voorbeeld te willen stellen. 'Wie je ook bent, waar je ook bent, we sluiten je zaak', zo noteert nieuwszender NY1 uit de mond van de burgemeester. Hij wees erop dat de namaak niet alleen brood uit de mond van de echte producenten stoot; New York loopt ook jaarlijks 1 miljard belastingopbrengst mis. 

 

Lees ook:Twintig mensen gearresteerd voor valse Vuittons
Lees ook:Winkels Lower Manhattan gaan terug in de tijd
Lees ook:Macy’s viert 150ste verjaardag
Lees ook:Portier met slechte adem de deur gewezen
Lees ook:Plakband om kind (4) in school stil te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.