Macy’s viert 150ste verjaardag

paulaloe (flickr)Ter gelegenheid van het jubileum kleurde zelfs het Empire State Building rood. Het wereldberoemde warenhuis Macy's vierde gisteren zijn 150ste verjaardag. Zeker voor Amerikanen is dat een enorme leeftijd. Dus waren er gisteren een band, cake en ballonnen in de winkel. Ahum, je kon zelfs korting op online aankopen krijgen, maar dat gold alleen gisteren. Sorry. En al gaat het niet echt lekker economisch gezien, Macy's beloofde 'nog zeker 150 jaar langer' te betaan.

Macy's presenteert zich nog steeds als het grootste warenhuis ter wereld, al moet het die titel volgens Wikipedia met Harrods in Londen delen. Hoe dan ook is het een van die dingen die je gezien moet hebben in New York.

Momenteel heet een deel van de straat R H Macy Way (naar Rowland Hussey Macy). Over een paar weken wordt dat bordje weer weggehaald. Ook was er gisteravond vuurwerk vanaf het warenhuis (filmpje).

Macy's betekent veel voor de stad. Niet alleen vanwege de werkgelegenheid en de aantrekkingskracht op toeristen. Beroemd is het onder meer vanwege het 4th of July vuurwerk en de jaarlijkse Macy's Thanksgiving Day Parade waarin een stoet enorme ballonfiguren door de straten trekt. Macy's is vereeuwigd in de kerstklassieker 'Miracle on 34th street'. 

De eerste Macy's ging open op 6th Avenue en 14th Street en de eerste dagopbrengst was 11,06 dollar, meldt Reuters. Vorig jaar verkocht Macy's voor 26,3 miljard aan spullen in inmiddels 850 winkels. 

Lees ook:Wall Street ‘een van de meest overschatte attracties’
Lees ook:Oefenen voor de Thanksgiving Day Parade
Lees ook:Beroemd Manhattans hotel The Pierre een jaar dicht
Lees ook:Guggenheim viert 50ste verjaardag
Lees ook:Hotdogs en vuurwerk op 4th of July

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.