Hotdogs en vuurwerk op 4th of July

lightningbaron (flickr)Heel veel New Yorkers verlaten morgen de stad. Het is immers de 4th of July, de dag waarop in 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring van de VS werd aangenomen. En dat is hier een vrije dag en dat betekent dus een lang weekend. Maar ook al gaan veel mensen dat buiten de Big Apple vieren, je kunt hier nog genoeg doen. Zo is er natuurlijk de beroemde hotdog-eetwedstrijd bij Nathan's op Coney Island. Heb je zelf ook trek, doe dan wat iedereen hier morgen doet: schuif aan bij een barbecue. Dat kan op heel veel plekken, zoals bijvoorbeeld bij de Water Taxi Beach, Back Forty of Shorty's .32 (bron: Gothamist). Of wat dacht je van een optreden van Sonic Youth, vanaf half vier 's middags in Battery Park.

Maar wellicht het meest spectaculair en helemaal gratis is het jaarlijkse grote Macy's 4th of July vuurwerk

Het vuurwerk heeft dit jaar als thema 'America Dances' (Amerika danst) en begint rond negen uur 's avonds. Je kunt het vanuit een groot deel van de stad zien. Het wordt namelijk afgestoken vanaf boten aan de Manhattan-kant van de East River, tussen de 10de en 23ste straat. De site About.com heeft de beste plekken op een rijtje gezet. Populair is de FDR Drive, waar het druk wordt en er na het vuurwerk nog een groot feest wordt gevierd.

Een andere mogelijkheid is de South Street Seaport, daar waar ook  Sonic Youth optreedt. Andere goede plekken zijn Roosevelt Island, Liberty State Park (dat is in New Jersey), de Empire State Building of je neemt de speciale cruise van Circle Line.

Raar genoeg noemt About.com niet de Brooklyn Promenade. Toch is dat de plek waar ik hoogstwaarschijnlijk ga kijken.

Lees ook:Vuurwerk vanaf de Hudson op Independence Day
Lees ook:WiFi verdwenen uit New Yorkse parken
Lees ook:Schaatsen bijna voorbij in de Big Apple
Lees ook:Macy’s viert 150ste verjaardag
Lees ook:Q&A: Hoe vieren New Yorkers oud en nieuw?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.