Hotdog-eetwedstrijd op Coney Island moet sneller

Pascal TheunissenDe een vindt het walgelijk, voor de ander is het het hoogtepunt van het Coney Island seizoen. Ik heb het over het wereldberoemde hotdog-schransen bij Nathan's. De eetwedstrijd der eetwedstrijden. Wie binnen 12 minuten de meeste hotdogs eet (worst én broodje), wint. Het angstaanjagende record staat op 66 (!). Dat wordt wellicht een onaantastbaar getal, want de organisatie wil op 4 juli de wedstrijd maar 10 minuten laten duren. Uit onderzoek zou blijken dat de wedstrijd in 1986 ook tien minuten duurde. Dus als dat toen de officiële tijd was, dan moet dat nu ook zo zijn. Recordhouder Joey Chestnut is er niet blij mee; hij versloeg namelijk zijn grote concurrent Takeru Kobayashi pas in de laatste minuten vorig jaar.

De afgelopen 20 jaar duurde de hotdog-eetwedstrijd 12 minuten. Maakt het dan veel uit als het nu twee minuten korter duurt? Nou,  het betekent in ieder geval 2 minuten minder spektakel voor de toeschouwer. Ik ben ook erg benieuwd wat de tv-zenders ervan vinden. Die zullen wel aardig wat inkomsten mislopen. En alle professionele veel-eters (ja, het is voor sommigen een beroep) bereiden zich voor op een tactiek van 12 minuten.

De Brooklyn Paper laat een anonieme eter aan het woord die vermoedt dat de organisatoren van Nathan's een andere reden hebben voor de kortere tijd. Vorig jaar was te zien hoe Kobayashi het niet allemaal binnen hield. 'Dat beeld wil Nathan's niet van hun hotdog promoten'. De organisatie ontkent en zegt dat er historische redenen zijn. 'We hebben dit onderzocht en het blijkt dat de wedstrijd vroeger 10 minuten duurde, dus houden we ons daar aan'.

Het wordt nog interessant, want de Brooklyn Paper heeft ontdekt dat de hotdog-wedstrijd in 1972 slechts drieënhalve minuut duurde.  Slik.

Lees ook:Chestnut wint hotdog-eetwedstrijd, ná verlenging
Lees ook:Chestnut verplettert wereldrecord hotdogeten
Lees ook:Veelvraat helpt New Yorkse voedselbank
Lees ook:Geef bloed, krijg gratis bier in Brooklyn
Lees ook:Pizza schransen op Times Square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.