Pizza schransen op Times Square

callme_crochet (flickr)Ik blijf me verbazen over de eetwedstrijden die ze hier houden. Aanstaande zondag is het weer zover, want dan vindt op Times Square het allereerste Wereldkampioenschap Pizza-eten plaats. Met onder meer Joey Chestnut als deelnemer; die ken je misschien nog als winnaar van de Nathan's hotdog-eetwedstrijd op Coney Island. Onder de pizza-schransers is er een geldprijs van 14.000 dollar te verdelen. Wil je het zelf zien? De eetwedstrijd begint zondag om 10 uur en wordt gehouden op het voetgangerseiland voor het Army Recruit Center.  

Lees ook: Chestnut wint hotdog-eetwedstrijd, na verlenging

De wedstrijd is een initiatief van een pizzaketen (hoe kan het ook anders) die haar roots in de Big Apple heeft. Naar eigen zeggen is het de eerste pizza-eetwedstrijd in New York City. Dat kan ik me bijna niet voorstellen, gezien de populariteit van de pizza hier. De organisatie denkt dat deze wedstrijd de eerste in een lange serie zal zijn.

Het gaat overigens niet alleen maar om veel eten zondag, er wordt ook geld ingezameld voor de Continental Airlines Scholarship Fund. 

Lees ook:Chestnut wint hotdog-eetwedstrijd, ná verlenging
Lees ook:Hotdog-eetwedstrijd op Coney Island moet sneller
Lees ook:Chestnut eet 45 pizzapunten in 10 minuten
Lees ook:Shake Shack heeft New Yorks beste hotdog
Lees ook:Chestnut verplettert wereldrecord hotdogeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.