East Village en LES lawaaiigste van New York

fluzo (flickr)Natuurlijk, New York staat niet bekend als rustige stad. Toch zijn er altijd wijken die meer lawaai maken dan andere. Rustzoekers moeten de East Village en de Lower East Side (LES) mijden, want die hebben het afgelopen halfjaar voor de meeste geluidsoverlast gezorgd. En dan heb ik het over lawaai uit bars, clubs en restaurants. In totaal heeft de stad ruim 7100 klachten over horeca in Manhattan ontvangen. En de East Village en LES nemen daarvan 1870 klachten voor hun rekening.

Het zijn de resultaten van het eerste halfjaar dat New York strenger optreedt tegen geluidsoverlast. Maak je het te bont, dan zijn de boetes niet mals: van 2000 dollar tot 24.000 dollar (als je twee keer eerder bent betrapt). Om stil van te worden.

De nieuwe geluidswet in New York ging in juli 2007 in. Tussen die dag en 31 januari 2008 zijn er bij de stad bijna 238.000 klachten binnengekomen over geluidsoverlast. Dat zijn álle klachten, dus over lawaai van horeca, van bouwwerkzaamheden, buren, verkeer etc. De meeste klachten komen uit Washington Heights (ruim 9000), maar als je alleen naar horeca-lawaai kijkt, springen de East Village en LES er uit. Volgens betrokkenen gaat het mis tussen 03.00 en 04.00 uur als de clubs leeglopen.

Het meeste bouwlawaai wordt gemaakt in de Upper East Side. De NY Post stuurde er iemand naar toe met een geluidsmeter en die registreerde een piek van 84,98 decibel en een minimum van 66,5. Misschien is het te begrijpen dat New York de stad is die nooit slaapt.

 

Lees ook:Upper East Side het gulst voor politici
Lees ook:New Yorkse kroegentocht vestigt wereldrecord
Lees ook:TKTS krijgt een kunst-broertje in East Village
Lees ook:Boete voor tatoeëersessie van Rihanna
Lees ook:Acht keer New York in top100 beste restaurants

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.