Upper East Side het gulst voor politici

john w (flickr)Als je een politicus bent in Amerika, dan kun je maar het beste vriendjes vinden in de Upper East Side in New York. Deze buurt is namelijk het gulst als het aankomt op donaties voor politieke campagnes. Geen enkele wijk in Amerika geeft meer aan politici dan de Upper East Side. De afgelopen twee jaar is er 20 miljoen dollar gedoneerd aan presidentiële kandidaten, en kandidaten voor het Huis van Afgevaardigen en de Senaat.
Je zou misschien denken dat John McCain of Barack Obama het meeste geld hebben opgehaald – zij vechten immers momenteel om de belangrijkste functie. Nee, het is de in Nederland onbekende senator Charles Shumer.

De Center of Responsive Politics heeft alle postcodes en hun vrijgevigheid op een rijtje gezet. Daaruit blijkt dat de Upper East Side zo'n 2,8 miljoen voor Hillary Clinton doneerde, Obama 2 miljoen gaf en McCain rond de 1,1 miljoen. Het gaat om het gebied tussen de 61ste en 80ste straat, ingeklemd tussen het Central Park en de East River.

Schumer wist 3,3 miljoen dollar op te halen. Nou deed hij dat niet voor zichzelf alleen, want hij is voorzitter van de Democratic Senatorial Campaign Committee die campagnes van Democratische senatoren financiert.  

New York is sowieso een goede stad voor politici, want de zeven gulste wijken zijn in Manhattan te vinden. In groot New York is de afgelopen twee jaar 144,6 miljoen dollar opgehaald door politieke kandidaten. Meer dan in welke Amerikaanse stad dan ook. Ik moet misschien ook maar eens aan een andere carrière gaan denken.

Lees ook:East Village en LES lawaaiigste van New York
Lees ook:Een van oudste New Yorkse foto’s te koop
Lees ook:Forse boetes voor doorverkopen afval
Lees ook:New York koos voor…Obama natuurlijk
Lees ook:Upper West Side ruimt niet op achter de hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.