Volg New Yorks snelste kuikens via de webcam

leppyone (flickr)Sinds woensdag dragen ze een ringetje. Cheyenne, Kacey Lane, Megan en Chayton. De vier kuikens zijn de nieuwe kroost van het New Yorkse slechtvalken-echtpaar dat Manhattan als zijn woonplaats heeft gekozen. De jonge valken beseffen het niet, maar de hele wereld kan momenteel via een webcam meekijken hoe zij zich op de grote boze buitenwereld voorbereiden. De verwachting is dat de jonge valken nog een aantal weken online te bewonderen zijn voordat ze uitvliegen. Eind april zijn de drie jonge dames en één heer uit hun ei gekropen. De slechtvalk is het snelste dier ter wereld dat tijdens de duikvlucht snelheden van 300 km/u kan bereiken.  

Bij de naam New York denk je misschien niet meteen aan roofvogels, maar het valkenechtpaar heeft een prima plek gevonden in 55 Water Street. Hier zitten ze, op de 14de verdieping van het kantoorgebouw, op de zuidpunt van Manhattan. En zoals het New Yorkers betaamt, hebben ze hun eigen website.

Het kantoorgebouw heeft al sinds 1999 slechtvalken. En dat is redelijk bijzonder, want volgens de Downtown Express zitten er in het zuidelijke deel van de staat New York slechts achttien slechtvalk-stelletjes.

De beheerder van het gebouw heeft ondertussen glazenwassers verboden om ter hoogte van het nest te werken, zolang de kuikens er zitten.

Lees ook:New York raakt titel ‘modehoofdstad’ kwijt
Lees ook:Iedereen wil een eigen Muppet bij F.A.O., New York
Lees ook:Nieuw in New York: de Gossip Girl tour
Lees ook:‘s Werelds kleinste man bezoekt de Big Apple
Lees ook:5th Avenue duurste winkelplek VS

0 reacties op “Volg New Yorks snelste kuikens via de webcam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.