Iedereen wil een eigen Muppet bij F.A.O., New York

wharman (flickr)

foto: wharman (flickr)

Ze heten Whatnots en zijn dé verkoophit bij de werelberoemde F.A.O. Schwarz in New York. De speelgoedwinkel in Manhattan is naar eigen zeggen ‘de enige plek ter wereld waar je je eigen Muppet kunt maken’. Want dat is Whatnots zijn. Geen Kermits of Bert en Ernies, maar een Muppet zoals jij wilt dat ‘ie er uit ziet. In de winkel liggen muppet-ogen, -torsos, -neuzen, -pruiken etc. en de klanten kunnen zelf bepalen hoe ze het willen hebben. Winkelpersoneel bouwt dan een ‘custom’ pop en daarvoor betaal je vervolgens 130 dollar (plus belasting).

De NY Times sprak met F.A.O. Schwarz en die zegt dat de Whatnots nu al twee keer zoveel verkopen als vooraf gedacht. De ‘bouw-je-eigen-Muppet’ afdeling is nu een maand open en binnenkort komt er een online versie.

Je moet er wel iets voor over hebben om je eigen Muppet te krijgen. Afgezien van het geld, moet je inmiddels rekening houden met een lange rij wachtenden. Na een klein uur ben je aan de beurt, zo werd afgelopen vrijdag geconstateerd. En omdat het zo hard gaat, waren onlangs bepaalde kleuren niet meer leverbaar. De speelgoedwinkel heeft al nieuwe bestellingen gedaan om iedereen tevreden te stellen. Volgens de NY Times zijn er, als alle onderdelen aanwezig zijn, meer dan 72.500 verschillende Whatnots te maken.

Lees ook:Lange, lange rij wachtenden op LaGuardia door…tomatensap
Lees ook:Kies je favoriete winkel in New York
Lees ook:Pizza schransen op Times Square
Lees ook:Jaiks, New Yorkse super-bedwants is onverslaanbaar
Lees ook:Winkelwagens populairst bij Toys ‘R’ Us in Bronx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.