In New York: elke halte Shakespeare

unforth (flickr)Straatmuzikanten zie je genoeg in de metro van New York, acteurs toch wat minder. Laat staan mensen die bijna elke dag Shakespeare opvoeren tussen de reizigers. De theaterstudenten Peter Vack en Troian Bellisario doen het toch deze zomer; ze voeren de befaamde balkonscène van Romeo en Julia op. Hun versie is maar heel kort, omdat 'ie immers tussen twee haltes moet kunnen worden opgevoerd. Ben je liefhebber van Shakespeare, dan moet je in de 1-lijn gaan zitten, want daar zijn Peter en Troian dagelijks urenlang te vinden.

De twee theaterstudenten studeren in Californië, maar hebben besloten hun zomer in de Big Apple door te brengen. Ze hebben voor de metro als toneel gekozen, omdat daar 'het publiek voortdurend wisselt', vertellen ze de NY Post. En waarschijnlijk omdat in het Central Park al gratis Shakespeare wordt opgevoerd.

Het tweetal speelt de balkonscène, omdat die toch eigenlijk 'de enige is die mensen echt kennen'. Uiteraard doen ze het ook voor het geld en dat heeft tot nu toe wisselend succes. De grootste fooi is ooit 20 dollar geweest. Niet verkeerd voor metro-artiesten. Ken jij nog New Yorkse metro-artiesten die je gezien móet hebben, laat het maar weten.  

Lees ook:To be or not to be, in Central Park
Lees ook:Toneelstuk op toiletten in Central Park
Lees ook:Duizenden metro’s vertragen door openhouden deuren
Lees ook:Steeds langer wachten op metro in New York
Lees ook:Cookie Monster op de xylofoon in de metro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.