Steeds langer wachten op metro in New York

Ed Fladung (flickr)Als ik de metro neem, ga ik gewoon naar het station in de hoop dat er snel eentje aankomt. Maar er blijken heus reistijden te zijn en de New Yorkse metro's hebben steeds meer moeite zich daaraan te houden. Was in 2003 nog 4 procent van de metro's te laat op weekdagen, nu is 7 procent te laat. Dat blijkt uit cijfers van de New York City Transit. En wanneer is een metro in New York te laat? Als 'ie meer dan vijf minuten later dan gepland op de eindbestemming arriveert (handig die ingebouwde marge).

 

De NYCT wijt de toegenomen vertragingen onder meer aan extra werkzaamheden aan het spoor (zie,
het is overal hetzelfde). Het is wel waar: er wordt steeds in de stations en op de rails gewerkt. Dat is overigens bedoeld om het New Yorkse metrosysteem juist efficiënter te laten zijn.

Maar ook de reizigers zijn deels schuld aan de vertragingen omdat zij het afgelopen jaar maar liefst 518 keer per maand de metro's ophielden. Ja, dat is een bekende truuk: steek je hand tussen de deur en
de metro vertrekt niet, zodat je trage vrienden ook tijd hebben om in
te stappen. Hoe het ook zij, de MTA belooft beterschap. Echt waar. Ze overweegt onder meer een paar minder metrostellen in te zetten tijdens de piekuren, zodat die bij stations niet op elkaar hoeven te wachten. Dat wordt dan wel meer dringen in de beschikbare metro's.

Lees ook:De New Yorkse metro; trager en duurder
Lees ook:New Yorkse metro als theater voor toneelstuk ‘IRT’
Lees ook:Sms´je als New Yorkse metro vertraagd is
Lees ook:Minder criminaliteit in metro New York
Lees ook:We bellen. Ooit ook ín de metro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.