De New Yorkse metro; trager en duurder

EricaJoy (flickr)De metro in New York is een ervaring op zich. Dat moet je gedaan hebben als je hier op bezoek bent. Maar voor New Yorkers die dagelijks zijn aangewezen op de ondergrondse, ziet het er allemaal niet goed uit. Het afgelopen jaar zijn de wachttijden voor de metro's met 25 procent gestegen. Dan is het opeens niet zo leuk meer om in die hete, stinkende, vuile stations onder de grond te staan. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft het vervoersbedrijf MTA een verrassing: de metrokaartjes worden volgend jaar duurder. Terwijl er net een prijsverhoging is geweest.

 

Het rapport van de vertragingen is opgesteld door de MTA zelf. Ze schrijft dat de grootste boosdoener de 4 is. Die lijn – die geinig genoeg een expreslijn heet – haalt net geen 80 procent 'op-tijd-score'. Probeer die dus te mijden. De beste lijn is de Franklin Avenue Shuttle, in Brooklyn, met 99,7 procent. Maar die doet dan ook maar 4 haltes aan. Een van de oplossingen die de MTA in gedachten heeft om de vertragingen te verminderen, is het instellen van een skip-stop-systeem. Dan slaat de eerste metro de even haltes over, en dan passeert de metro die volgt de oneven stations.

Of de reizigers daar nou zo blij mee zijn. Zeker niet nu de MTA heeft laten doorschemeren dat in juli 2009 de prijzen omhooggaan. Volgens de NY Post zou het om een verhoging van 8 procent gaan (!) en dat terwijl onlangs al een verhoging is doorgevoerd.

Lees ook: Openbaar vervoer in New York wordt duurder 

Lees ook:Door New York in nostalgische metro
Lees ook:Steeds langer wachten op metro in New York
Lees ook:CNN in New Yorkse metrostations?
Lees ook:Schonere NYC metro’s kosten 100 miljoen
Lees ook:Kwart telefoons in New Yorkse metro defect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.