Openbaar vervoer in New York wordt duurder

Poster voor metrokaart-verkooppunt (flickr)Het was al een tijdje duidelijk dat de vervoersmaatschappij MTA haar bus- en metrokaartjes duurder zou maken. Eerder schreef ik nog dat met name de toerist daarvan de dupe zou worden. Want, zo luidden de eerste berichten, de losse kaarten (à 2 dollar) zouden duurder worden. En wie gebruikt het meest het enkeltje? Juist, de toerist.

Maar helaas voor iedereen die week- of maandkaarten koopt; juist die worden duurder, zo is gisteren bekend geworden. De MTA hoopt met de prijsverhoging in totaal 360 miljoen dollar op te halen de komende twee jaar.  

 

Lees ook: Toerist dupe duurdere rittenkaart

Er is de afgelopen tijd heel veel protest geweest tegen de voorgestelde prijsverhoging. Van de ongeveer 8 miljoen dagelijkse gebruikers zijn er maar weinig gecharmeerd van de duurdere kaartjes. De MTA hield zelfs nog een online inspraakbijeenkomst, maar die kampte met technische problemen. Nu lijkt ze alle protesten te negeren en toch de prijzen te verhogen, vanaf de volgende lente. Zo wordt een maandkaart 5 dollar duurder (nu 76 dollar), en een weekkaart 1 dollar (nu 24 dollar). De kaartjes van 2 dollar blijven nog twee jaar ongewijzigd. Overigens krijgen ook de meeste treinkaartjes met een prijsverhoging van 4 procent te maken.

Lees ook:Toerist dupe duurdere rittenkaart
Lees ook:Beetje balen, metrokaartje NYC duurder
Lees ook:Voor één dollar van New York naar D.C.
Lees ook:Broadway breekt records in 2007
Lees ook:Jammer, het metrokaartje wordt 3 dollar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.