Categorie: "Beroemde NY’ers"

Sean Bell krijgt straat in Queens

foto: Noah Sussman (flickr)

Het is duidelijk dat de raad van New York dit blog niet leest en/of niet naar jullie luistert. In mei spraken jullie je nog uit tégen het vernoemen van een straat naar Sean Bell. Nu, zeven maanden later, komt het er dan toch van. Een deel van de Liverpool Street in Queens gaat Sean Bell Way heten. Een blijvende herinnering aan de man die in 2006 dodelijk werd getroffen door een regen aan politiekogels. Bells familie en de bekende predikant Al Sharpton hebben bij de stad aangedrongen op een Sean Bell Way. De New Yorkse stadsraad heeft die wens vandaag ingewilligd. Tegelijkertijd zijn 60 andere straten (of delen ervan) hernoemd. Onder meer komt er een Sugar Ray Robinson Way in Manhattan en in Brooklyn en de Bronx worden straten vernoemd naar 9/11-slachtoffers, zo meldt NBCNewYork.

Ashley Dupre geeft nu seksadviezen bij de NY Post

Vorig jaar had iedereen het in New York over Ashley Dupre. De callgirl was het middelpunt van het seksschandaal rond gouverneur Eliot Spitzer. Hij betaalde Dupre telkens 4300 dollar om het bed met hem te delen en die avontuurtjes kostten de getrouwde Spitzer uiteindelijk zijn baan. De nu 24-jarige Dupre was vanaf dat moment een beroemdheid ‘tegen-wil-en-dank’, met onder meer aanbiedingen om in de mannenbladen te poseren. De paparazzi volgden haar overal. En nu? Het leek even stil rond de ex-callgirl maar Dupre is terug. De NY Post heeft haar gestrikt om de column Ask Ashley te schrijven, waarin ze vragen van lezers beantwoordt. Vragen op het gebied van relaties en seks uiteraard.

Rockettes kondigen feestdagen aan in New York

De kerstboom staat al weer op Rockefeller Plaza. Nog niet verlicht, maar het is duidelijk dat New York zich opmaakt voor de kerstdagen (ik weet, het is nog maar medio november). Mocht je daar nog aan twijfelen, dan is hier een tweede belangrijke aanwijzing: de Rockettes treden weer op. Je weet wel, de synchroon-danseressen die elk jaar een bijzondere show geven in de Radio City Music Hall. Gisteren zijn de voorstellingen begonnen van Radio City Christmas Spectacular. Sommigen zullen het kitscherig vinden, maar het hoort toch ook wel weer erg bij New York. Tot en met 30 december kun je kaartjes krijgen en de goedkoopste plaatsen zijn ca. 50 dollar. Alvast in de stemming komen, of ken je de Rockettes niet? Hier een impressie:

Vrouw claimt gebeten te zijn door NYPD paard

foto: laverrue (flickr)

Ze zijn, wellicht naast de eekhoorns, de meest gefotografeerde dieren van New York. De NYPD-paarden van de bereden politie poseren meestal heel relaxt voor de toeristen en bepalen mede het beeld van de stad. Je hoort eigenlijk nooit niemand over de paarden klagen. Behalve nu, want een mevrouw uit New Jersey zegt in Manhattan door een van de edele NYPD-viervoeters te zijn gebeten. Het slachtoffer heeft een schadeclaim ingediend omdat het paard, dat luistert naar de naam Mr. Biggs,  afgelopen zomer zijn tanden in haar arm zou hebben gezet, nabij Porky’s in Manhattan. Ze heeft daar ‘blijvende schade’ bij opgelopen.Volgens de NY Post zegt de vrouw nu dat de agent het dier had moeten tegenhouden ‘omdat een paard geneigd is mensen aan te vallen en te bijten’. Oh? De vrouw wil nu een onbekend bedrag zien van de stad. Wordt vervolgd dus.

Jarige Sesamstraat krijgt eigen straat in Big Apple

Wie is er niet groot mee geworden? Sesamstraat, of eigenlijk Sesame Street, is veertig jaar oud geworden. En New York gaat dat groots vieren. Morgen bijvoorbeeld is uitgeroepen tot Sesamstraat-dag in de Big Apple, omdat de eerste uitzending op 10 november 1969 was. Het kinderprogramma krijgt morgen een eigen, echte, straat naar zich vernoemd in de stad. Het gaat om een deel van Columbus Avenue in Manhattan, ter hoogte van 64th street. De naamswijziging is tijdelijk, maar toch aardig. New York en Sesamstraat zijn nauw met elkaar verbonden. Niet alleen woont de bedenkster Joan Ganz Cooney in New York, momenteel vinden de opnames plaats in een studio in Queens en de Amerikaanse poppenshow speelt zich ook af in de fictieve Sesame Street in New York. Het programma wordt momenteel in zo’n 140 landen uitgezonden.

De NY Post mocht vanwege het jubileum een kijkje nemen op de set:

New York eert Yankees als echte sporthelden

Jullie hebben nog een verslag van de ticker-tape parade voor de NY Yankees van me tegoed. Immers, de honkballers hebben de wereldtitel gewonnen en dat kan in de Big Apple maar op één manier worden gevierd. Met een tocht door de straten, waarbij vele kilo’s papiersnippers vanuit de hoogbouw naar beneden dwarrelen. Met af en toe complete A4′tjes of een wc-rol. Het was heerlijk weer, en dus ontzettend druk langs de route. Ik heb nog geprobeerd een glimp van A-Rod of Derek Jeter op te vangen, maar dat is niet gelukt. Maar het was een groot feest, met ook nog een optreden van Jay-Z én burgemeester Bloomberg gaf de Yankees de sleutel van de stad. Alles verliep vlekkeloos, alleen op de veerboot naar Staten Island zijn wat kleine ongeregeldheden geweest. Kijk hier naar een impressie van de optocht:

Yankees krijgen morgen ticker-tape parade

foto: dkaz (flickr)

Ben je vrijdag in New York? Ga dan ‘s morgens naar de Canyon of Heroes in Lower Manhattan, want daar wacht de honkballers van de NY Yankees een ticker-tape-parade. Vanaf 11 uur trekt de stoet langs ongetwijfeld honderdduizenden uitzinnige fans. Het begin is bij Battery Park/Broadway en van daaruit gaat de parade noordelijk richting Chambers Street. Na de tocht vindt er een officiële plechtigheid plaats bij City Hall, waar burgemeester Bloomberg de sleutel van de stad New York overhandigt aan de NY Yankees. Dat is vanaf een groot tv-scherm te volgen voor het publiek.

Yankees winnen World Series

foto: jcasabona (flickr)

Feest in New York, want de New York Yankees hebben de World Series gewonnen! Nou is dit geen sportblog, maar ook als je niet van sport houdt kun je hier moeilijk om heen. Zeker binnenkort niet, als er een tickertape-parade voor de honkballers wordt gehouden. Wanneer dat precies is, weet ik nog niet. Overigens wonnen de Yankees de World Series met 4-2 van de Phillies uit Philadelphia. Ze verloren de eerste wedstrijd, wonnen de daarop volgende drie, verloren de vijfde en wisten in de zesde wedstrijd de titel naar zich toe te trekken. De laatste wedstrijd is gewonnen met 7-3. Dat gebeurde in The Bronx, in het splinternieuwe stadion van de Yankees. Het maakt de overwinning extra bijzonder. Of, zoals in het stadion op een spandoek stond te lezen ‘Nów it’s Home!’

Het is alweer voor de 27ste keer dat de New York Yankees de World Series winnen. De laatste keer was in 2000. Geen enkel ander honkbalteam heeft zoveel titels.

Bloomberg mag vier jaar langer baas van New York zijn

foto: Center for American Progress (flickr)

De peilingen hadden gelijk: Michael Bloomberg heeft de burgemeestersrace gewonnen en mag zich nog vier extra jaren de baas van New York noemen. Hij versloeg echter zijn meest reële concurrent Bill Thompson met een veel kleinere marge dan vooraf gedacht. Nog niet alle biljetten zijn nu geteld, maar het lijkt erop dat Bloomberg 51 procent van de stemmen heeft gekregen en Thompson op  46 is blijven steken. Thompson heeft inmiddels zijn tegenstander gefeliciteerd met de overwinning. 

Bloomberg blijft burgemeester, aldus peilingen

foto: Rubinstein (flickr)

foto: Edwin Martinez1 (flickr)

Michael Bloomberg wint vandaag fluitend de burgemeestersverkiezing en kan zich opmaken voor een derde termijn. Zo luiden tenminste de voorspellingen van de peilingen in New York. De zittende burgemeester heeft maar liefst twaalf procentpunten voorsprong op zijn enige echte tegenstander William (Bill) Thompson. Van de ondervraagde New Yorkers zegt 50 procent dat ze op Bloomberg stemmen en 38 procent kiest voor Thompson. Een onoverbrugbare afstand, zo lijkt het. Zeker als je bedenkt dat nog maar tien procent niet weet op wie hij/zij gaat stemmen. Al moet worden opgemerkt dat Thompson vorige week nog 18 punten achterliep. Zit er misschien nog wat venijn in de staart? Je leest hier uiteraard de uitkomst.

Op wie zou jij eigenlijk stemmen als je New Yorker was?