Categorie: "Yea or Nay"

Yea: Met Kerst willen jullie in New York zijn

foto: MonsieurJC (flickr)

Snif snif. Mijn laatste Yea or Nay poll-uitslag. En dat over een onderwerp dat – ook snif snif – alweer voorbij is: kerst. Ik vroeg jullie namelijk een paar weken geleden of jullie de kerst graag een keer in New York zouden willen doorbrengen. Lijkt je dat te gek of juist vreselijk (want: érg commercieel). Welnu, jullie hebben veelvuldig gestemd en er klonk een duidelijk Yea (83 procent). Niet geheel onverwacht op een blog over New York, maar toch. Het was overigens weer een prachtige kerst in de Big Apple met schitterende decoraties en vooral sneeuw. Goed, het snéeuwde niet maar er lag nog wel een flinke berg. Dus, zorg ervoor dat je er volgend jaar bij bent! En dan veel foto’s maken, zodat die hier (of hier) een plekje kunnen krijgen.

Normaalgesproken zou ik nu schrijven dat er morgen een nieuwe Yea of Nay poll komt, maar dat is dus nu niet zo. Het zit erop. Iedereen ontzettend bedankt voor het stemmen. Niet alleen deze keer, maar ook alle vorige polls.

Vanuit New York: Prettige Kerst!

foto: Pascal Theunissen

Iedereen heel fijne Kerstdagen gewenst! Ik ga er ook van genieten hier in New York, dus de komende paar dagen geen berichten hier. Als jullie live willen volgen hoe de Big Apple kerst viert, kijk dan naar DEZE webcam die gericht staat op de boom in Rockefeller Plaza. En als je het nog niet gedaan hebt, stem dan ook nog even op de kerstige stelling:

Er zijn geen polls beschikbaar op dit moment

Yea or Nay: Tijdens kerst wil ik in New York zijn

foto: shutterbugMike (flickr)

Je bent van me gewend dat de Yea or Nay polls over dingen gaan die de afgelopen dagen in het nieuws waren. Maar ja, de afgelopen weken gebeurde er op dit blog weinig. Dus heb ik dit keer voor een wat algemenere stelling gekozen. Al is ‘ie wel actueel, want het gaat over kerst. En de feestdagen zijn al zichtbaar begonnen in de Big Apple. Overal versieringen, Santacon is net geweest, de schappen liggen vol met kerstcadeaus. Nou is mijn vraag aan jullie: willen jullie dat graag van dichtbij meemaken? Ben je helemaal gek op de lampjes, de versierde etalages en de Rockettes, of vind je het allemaal maar nep en te commercieel? Vandaar mijn poll:

Tijdens de kerstdagen wil ik in New York City zijn

Zoals altijd kun je Yea (ja) of Nay (nee) antwoorden. Maar laat gerust een uitgebreidere reactie achter. Misschien heb je wel een bijzondere New Yorkse kerstervaring die je wilt delen.

De poll blijft weer zo’n twee weken staan.

Er zijn geen polls beschikbaar op dit moment

Yea: Bloomberg is goed voor de Big Apple

foto: calvinsnyder

Het is een tijdje stil geweest op dit blog – nogmaals dank voor jullie geduld – en daardoor is ook de tweewekelijkse Yea-or-Nay poll een beetje op de achtergrond geraakt. Ik ben jullie nog een uitslag schuldig. Ruim een maand geleden werd op deze plek de vraag gesteld of Michael Bloomberg een goede keuze is voor de stad. Hij had op dat moment net de burgemeestersverkiezing gewonnen. Voor de derde keer, en dat is erg omstreden, want burgemeester van New York ben je normaalgesproken voor niet meer dan twee termijnen. Jullie vinden het geen probleem. Tenminste, zestig procent beantwoordde de poll ‘Bloomberg is een goede keuze voor New York‘ met Yea (ja).

Dank allemaal voor het stemmen (en het wachten op  de uitslag). Morgen is er een nieuwe poll en die blijft weer gewoon twee weken staan!

Yea or Nay: Bloomberg is een goede keuze voor New York

foto: moriza (flickr)

De stemmen zijn geteld en Michael Bloomberg kan zijn geluk niet op. Hij is voor de derde keer gekozen tot burgemeester van New York. Het is geen onomstreden burgemeestersverkiezing geweest. Want Bloomberg heeft er zelf voor gezorgd dat het mogelijk was dat hij voor een derde termijn kon gaan. Maar uiteindelijk was het woord toch aan de New Yorker en een meerderheid van de kiezers wil dat alles bij het oude blijft. Zij hebben blijkbaar vertrouwen in de manier waarop Bloomberg het de laatste acht jaar heeft aangepakt. Maar, je voelt ‘m al aankomen, ben jij het daar mee eens? Was het een goed besluit om voor een derde termijn te gaan, of was er juist behoefte aan nieuw bloed in de Big Apple? Vind jij dat de ervaring van Bloomberg erg belangrijk is, of zou ook voor hem een limiet van twee termijnen moeten gelden?
Laat het me weten en stem op de stelling:

Bloomberg is een goede keuze voor New York

Zoals altijd vraag ik je niet alleen Yea (ja) of Nay (nee) te stemmen, maar als je tijd hebt ook je keuze toe te lichten. De poll blijft ongeveer twee weken staan.

Er zijn geen polls beschikbaar op dit moment

Yea: 9/11 terroristen moeten in Big Apple worden berecht

foto: abc.net (wikipedia)

Vermoedelijk zitten jullie hiermee niet op één lijn met de New Yorkers. Maar uit mijn recente Yea or Nay poll blijkt dat jullie de 9/11-terroristen in de Big Apple berecht willen zien. Ruim driekwart (77 procent) van de stemmers koos voor Yea (ja). Met name lezeres Judith reageerde fel: “Je moet die terroristen op die plek vernietigen..die ze zelf wilden vernietigen…Heel goed voor de nabestaanden ..want dan zien ze dat die dreiging wordt vernietigd.”  De kans is groot dat de vijf mannen die hierheen komen inderdaad de doodstraf krijgen en veel nabestaanden vinden dat een passende straf. Maar er blijft veel bezwaar tegen de komst van de vijf. Tegenstanders zien hen liever in Guantanamo Bay blijven en vinden dat mannen als Khalid Sheikh Mohammed (foto) niets te zoeken hebben op New Yorkse bodem. Toch ziet het er naar uit dat dat gaat gebeuren. En dan kun je er hier weer over lezen.

Iedereen bedankt voor het stemmen. Morgen is er een nieuwe Yea or Nay.

Yea or Nay: 9/11-terroristen moeten in NYC berecht

foto: art makes me smile (flickr)

Terroristen zijn wellicht op weg naar New York. Alleen weet men in dit geval wie het zijn en wat ze hier komen doen. Vijf 9/11-daders zitten namelijk vanaf volgend jaar waarschijnlijk in de Big Apple om daar te worden berecht. Zoals ik al schreef, zitten de vijf momenteel in Gitmo, maar de Amerikaanse overheid wil die omstreden gevangenis sluiten. Nou zit niet iedereen op de komst van deze mannen naar New York te wachten. Mijn vraag aan jullie is, vinden jullie dat een goed idee? Moeten de mensen die verantwoordelijk zijn voor de grootste ramp in de New Yorkse geschiedenis ook in deze stad horen wat hun straf is. Of is zo’n grote rechtszaak juist erg ongevoelig tegenover de nabestaanden? Reageer en stem dus op mijn nieuwste poll:

De 9/11-terroristen moeten in NYC worden berecht

Je hebt weer een week of twee de tijd om je stem uit te brengen.

Yea: Empire State mag eigen kleuren bepalen

foto: MsAnthea (flickr)

Het Empire State Building is deze dagen paars-oranje-wit vanwege een of andere kattenshow. Dáár zullen weinig mensen aanstoot aan nemen. Maar toen de beroemde wolkenkrabber op 1 oktober rood-geel was vanwege de verjaardag van China, klonken er vele protesten. Vandaar dat ik jullie in mijn Yea 0r Nay poll vroeg of het ESB zich daar nou iets van aan moest trekken. Of mag het zijn eigen kleuren bepalen, zo luidde mijn vorige stelling. Welnu, jullie lieten geen reacties achter, maar uit de uitgebrachte stemmen klonk een duidelijk ‘Yea’ (ja). Maar liefst 83 procent koos voor die optie. Laat het Empire State dus maar schuiven. Het zou mij niet verbazen als we in de toekomst nog wel eens vaker over controversiële kleuren op het ESB praten.

Dank allemaal weer voor het stemmen en zeer binnenkort volgt hier een nieuwe Yea or Nay poll.

Yea or Nay: Empire State mag eigen kleuren bepalen

foto: killrbeez (flickr)

Het was een actie waar veel New Yorkers niet blij mee waren. Het Empire State Building kleurde op 1 oktober rood-geel, om zo stil te staan bij de zestigste verjaardag van de Volksrepubliek China. Er waren protesten bij de beroemde wolkenkrabber en zelfs politici spraken zich uit tegen de lichtcombinatie. Moest een van de iconen van New York echt meewerken aan de viering van China? Mijn vraag is echter ‘waar bemoeit iedereen zich mee’? Vinden jullie dat het Empire State Building het recht heeft om elke kleurencominatie te laten branden die het wil? Of moeten New Yorkers er iets over te zeggen krijgen, onder het motto ‘het is hún stad, hún symbool’?

Vandaar dat mijn nieuwe Yea or Nay (ja of nee) poll luidt:

Het Empire State Building mag zijn eigen kleuren bepalen

Stem Yea or Nay en reageer op de stelling. Zoals altijd heb je daar een week of twee de tijd voor.

Er zijn geen polls beschikbaar op dit moment

NAY: Roken in Central Park moet mogelijk blijven

foto: vince42 (flickr)

Roken in Central Park moet gewoon mogelijk blijven. Een verbod in New Yorks bekendste park is onzin, vinden jullie. Zo blijkt uit mijn laatste poll ‘Een rookverbod in Central Park is een prima plan‘. Jullie vinden het dus niet nodig om rokers uit de parken te verbannen. Verbieden is niet de oplossing. Of, zoals lezer Paul Vandewalle het omschreef, ‘belachelijk tot en met’. De stad New York denkt er anders over, want het voorstel is nog niet van tafel. Mocht de regel ooit worden ingevoerd, dan schrijf ik er uiteraard over en misschien moeten we er dan nog maar een keer een Yea or Nay tegenaan gooien. In ieder geval iedereen weer bedankt voor het stemmen op deze poll. Morgen staat hier weer een nieuwe vraag.