Categorie: "Evenementen"

Kaviaar in New Yorkse gaarkeuken

foto: Charles Haynes (flickr)

Als je aangewezen bent op een gaarkeuken, dan verwacht je waarschijnlijk dat je brood, soep, aardappelen en misschien een stukje vlees krijgt. En niet te keurig opgediend. Vandaag voldoet een gaarkeuken in Manhattan allesbehalve aan dat vooroordeel. Daar staat namelijk kaviaar op het menu! Het is een eenmalige gelegenheid, mogelijk gemaakt door een anonieme gulle gever. Die vond waarschijnlijk dat de arme New Yorker in deze donkere dagen wel een extraatje kan gebruiken. Chefkok Michael Ennes van de Broadway Community Inc vertelt het AP dat hij zo’n 150 mensen aan de lunch verwacht. De kaviaar wordt geserveerd met zure room, eieren en maïs-pannenkoekjes.

The Big Apple, dé plek voor huwelijksaanzoeken

foto: sneakerdog (flickr)

Wie wel eens het tv-verslag van de nieuwjaarsviering op Times Square heeft gezien, weet dat de camera’s altijd wel iemand vinden die net na de Ball Drop ten huwelijk is gevraagd. Misschien vind je dat superromantisch, misschien juist erg flauw. De NY Daily News heeft nu een erg aardig lijstje gemaakt van andere – sommige minder voor de hand liggende – plekken waar je met oud en nieuw (of op andere dagen) een huwelijksaanzoek kunt doen. Behalve Times Square, doet de krant onder meer deze suggesties:

- Het mini-reuzenrad in de Toys ‘R’ Us op Times Square – Niet alleen een kinderparadijs, maar ook een verrassende plek om met een ring op de proppen te komen.

- De Fluistergallerij van Grand Central Terminal – De bogen van de foyer van het restaurantgedeelte werken als luidspreker. Jij in de ene hoek, hij/zij in de andere. Fluister het aanzoek en bij het jawoord ontmoet je elkaar in het midden.

- De Emerald Nuts Midnight Run – de jaarlijkse nachtloop van vier mijl door Central Park. Voorafgegaan door muziek en een verkleedfeest. Joggen, vuurwerk én een aanzoek.

- Grand Army Plaza in Brooklyn – zeker ook tijdens oud en nieuw de perfecte plek. Minder druk dan Times Square, maar zeker ook spectaculair.

Kijk HIER voor alle suggesties van de NY Daily News. Mijn vraag aan jullie is natuurlijk: wat zou jouw favoriete plek zijn voor een huwelijksaanzoek in New York?

Dump je slechte herinneringen op Times Square

illustratie: timessquarenyc.org

Het is weer Good Riddance Day! En dat betekent dat iedereen zijn slechte herinneringen aan 2009 kwijt kan op Times Square. Daar staan een prullenbak, papierversnipperaar en een moker te wachten om die vervelende aanmaningen, de foto van een ex-vriendje, die foute cd te vernietigen. Wie minder tastbare herinneringen kwijt wil, kan die op een papier schrijven dat vervolgens wordt versnipperd. Good Riddance Day duurt van 12 tot 13 uur en iedereen kan langskomen. De meeste creatieve inzending van een slechte herinnering wordt beloond met 250 dollar. Kun je er niet bij zijn? Het is ook mogelijk om je vervelendste herinnering aan 2009 online op te sturen. Klik HIER.

Vanuit New York: Prettige Kerst!

foto: Pascal Theunissen

Iedereen heel fijne Kerstdagen gewenst! Ik ga er ook van genieten hier in New York, dus de komende paar dagen geen berichten hier. Als jullie live willen volgen hoe de Big Apple kerst viert, kijk dan naar DEZE webcam die gericht staat op de boom in Rockefeller Plaza. En als je het nog niet gedaan hebt, stem dan ook nog even op de kerstige stelling:

Er zijn geen polls beschikbaar op dit moment

Interieur Tavern on the Green naar de veiling

foto: Joe Shlabotnik (flickr)

Hier is je kans om een echt New Yorks souvenir in de wacht te slepen. Medio januari komen namelijk honderden spulletjes van het beroemde restaurant Tavern on the Green – in Central Park – onder de hamer. Je kunt dan bieden op kroonluchters, kunst en spiegels die via het veilinghuis Guernsey’s van eigenaar wisselen. Het heeft er allemaal mee te maken dat Tavern on the Green zoals we het nu kennen, ophoudt te bestaan. De zaak sluit op 31 december, volgens lokale media is er een afscheidsfeest in de taveerne gepland. De huidige eigenaren moeten vervolgens medio februari het restaurant leeg hebben overgedragen. Alles moet weg dus. Wil je bij de veiling zijn, dan moet je 13 en 14 januari vrijhouden. Zo’n 900 voorwerpen worden geveild. Het restaurant verdwijnt overigens niet. Er is inmiddels een andere eigenaar en die wil met een renovatie van 25 miljoen dollar de eetgelegenheid nieuw leven inblazen.

Leer je eigen seksfilm maken in Brooklyn

foto: hyperscholar (flickr)

Het is op z’n zachtst gezegd weer eens iets anders dan een workshop koken, een middagje bowlen of een cursus tuinieren. De erotische winkel Babeland (beetje NSFW) in Brooklyn heeft een wel heel bijzonder evenement gepland voor de zondag na kerst. Voor tien dollar kun je daar namelijk les krijgen in het maken van je eigen eh…privé-filmpjes. Onder de niet mis te verstane titel Do It Yourself Porn vertelt een deskundige wat er allemaal komt kijken bij het maken van amateur seksfilmpjes. Deelnemers aan de workshop leren over het schrijven, acteren en filmen van deze zeer persoonlijke video’s. Volgens Babeland  is het een ‘leuk en interactief’ evenement. Dus als je zin hebt in een wat uniekere New Yorkse ervaring, dan moet je zondag 27 december om 20 uur in Monkey Town in Brooklyn zijn. Ach ja, Paris Hilton is er ook beroemd mee geworden.

Beste touwtjesspringers strijden in Harlem

De Japanners zijn de beste touwtjesspringers. En dan heb ik het over de moeilijke soort: Double Dutch, oftewel springen met twee touwen. Een team uit Japan heeft namelijk zaterdag de 18de editie van de Double Dutch Holiday Classic gewonnen. Deze wedstrijd, georganiseerd door de National Double Dutch League, werd gehouden in het beroemde theater Apollo in Harlem. Teams vanuit de hele wereld kwamen naar New York – waaronder uit België – om te zien wie het beste kan springen, draaien en zelfs dansen. Kijk maar naar deze bijdrage van de NY Post:

Jouw polaroidfoto op Times Square

foto: Aaron (flickr)

Polaroid. Dat klinkt als iets uit een ver vervlogen (foto)verleden. In New York is echter een club, The Impossible Project, die zich sterk maakt voor het instandhouden van de ‘instant analoge fotografie’. Nou zullen zij er niet voor zorgen dat wij morgen allemaal weer met een polaroidcamera lopen, maar ze brengen de polaroid wel terug op Times Square. En misschien wel jouw polaroidfoto! The Impossible Project roept namelijk iedereen op om een bijzonder foto in te sturen, en de geselecteerden komen op een enorm billboard op ‘the Crossroads op the World’ te hangen. De foto hoeft alleen maar iets te maken te hebben met het motto ‘Don’t undertake a project unless it is manifestly important and nearly impossible’ (Edwin Land). Je hebt tot en met zondag om jouw polaroid (digitaal) op te sturen. Kijk HIER voor details.

Times Square haalt 1 en 0 binnen

foto: timessquarenyc.org

Zoef. En zo is het jaar alweer bijna voorbij. Dat betekent in New York natuurlijk dat er al voorbereidingen worden getroffen voor het wereldberoemde nieuwjaarsfeest op Times Square. Nu al? Ja, nu al. Gisteren bijvoorbeeld brachten twee fietstaxi’s enorme uitvoeringen van een 1 en een 0 naar Times Square. De helft van 2010, het getal dat fel zal branden op Times Square tijdens de jaarwisseling. De overige twee cijfers van het jaartal (de 2 en 0) zijn dezelfde die vorig jaar zijn gebruikt. Ze doen hier ook aan recycling.

$9000 voor gebruikte tandenstoker Charles Dickens

foto: samantha celera (flickr)

Je blijft je verbazen over wat er allemaal voorbij komt op de vele veilingen in deze stad. Neem nou deze: bij het veilinghuis Bonhams is vandaag ruim 9000 dollar neergeteld voor een tandenstoker van Charles Dickens. Het interesseerde de anonieme koper blijkbaar niet dat het hier om een gebruikte tandenstoker gaat. Er zit namelijk een brief bij die bewijst dat de beroemde schrijver de tandenstoker ‘tot aan zijn dood in 1870 gebruikte’. ‘t Is maar wat je op je koffietafel wilt hebben. Ok, het is dan ook geen houten tandenstoker zoals je die bij het restaurant krijgt: dit is een  ivoren en gouden exemplaar. Mét de initialen van de auteur. Klik HIER voor een foto. En welbeschouwd is het een zeer toepasselijk kerstcadeau, aangezien Dickens ons onder meer de klassieker A Christmas Carol schonk.