Categorie: "Q&A NYC"

Hoe goed ken jij New York? Doe de quiz!

foto: goodrob13 (flickr)

Het zijn slechts tien vragen, maar toch is het even leuk om aan deze quiz mee te doen. Volgens NBCNewYork kregen zo’n 400 New Yorkers de afgelopen drie maanden een aantal vragen voorgelegd om te kijken hoe goed zij hun stad kennen. Zonder een antwoord te verklappen, kan ik zeggen dat velen niet wisten waar het Empire State Building precies ligt of hoe je bij Carnegie Hall komt. Voor het gemak heb ik de vragen gekopieerd en hieronder neergezet (hopelijk is iedereen het Engels voldoende machtig).  Aan het eind vind je een link naar de antwoorden:

1. Does every borough have a zoo?
2. Is the Empire State Building on the East Side or West Side?
3. Wave Hill is in what borough?
4. The Sports Museum of America is located on the ground floor of Madison Square Garden. True or false?
5. What is Staten Island Chuck’s big day?
6. The treaty ending World War II, was signed on the flight deck of the USS Intrepid. True or false?
7. Is the Temple of Dendur located at the Metropolitan Museum of Art or the Museum of Natural History?
8. Junior’s cheesecake first debuted in what borough?
9. How do you get to Carnegie Hall?
10. New York Skyride is located on the second floor of the Empire State Building, true or false?

Klik voor de ANTWOORDEN.

En? Hoe bracht jij het er vanaf? (Zonder Google!). Als je reageert, verklap het dan niet voor de rest svp. In de toekomst maak ik voor jullie een uitgebreidere quiz waarbij (kleine) prijzen te winnen zijn.

Don’t be shy: Vraag raak over New York

foto: Valerie Everett (flickr)

Even een berichtje om opnieuw de aandacht op mijn rubriek Q&A NYC te vestigen. Misschien heb je je zinnen gezet op een bezoekje aan New York de komende zomervakantie en heb je nog een paar vragen over de Big Apple. Stel ze gerust. Knaagt het wellicht al een tijdje aan je waarom Manhattan zo heet of hoeveel nationaliteiten hier wonen? Wil je weten welke New Yorkse musea je gratis kunt bezoeken of hoe je het beste van het vliegveld naar je hotel kunt komen? Ik ben erg benieuwd wat jullie willen weten/lezen over deze stad en hoop daarbij een beetje te kunnen helpen. Dus vraag maar raak.

Q&A: Hoe vieren New Yorkers oud en nieuw?

Hoe wordt in New York oud en nieuw gevierd? (Philip van Geenen)

Uiteraard is het onmogelijk om één antwoord te geven op de vraag hoe meer dan 8 miljoen mensen het nieuwe jaar inluiden. Nou ja, behalve dan dat ze het 6 uur later doen dan de Nederlanders. Het bekendste evenement tijdens oud en nieuw is uiteraard het feest op Times Square. Daar vindt jaarlijks de Ball Drop plaats. En dan staan rond de 1 miljoen enthousiaste mensen te blauwbekken om de laatste seconden van het oude jaar af te tellen. Ik heb daar geen cijfers over, maar volgens mij staan daar voornamelijk niet-New Yorkers. Het is een groot feest, maar geen aanrader als je niet van drukte houdt. 

Q&A: Lekker en goedkoop eten in New York

mta.info

Waar kan je in New York nou echt lekker en betaalbaar eten? (Alexander Kalse)

 

mta.infoDít is een van die vragen die ik heel vaak krijg als familie of vrienden op bezoek komen. En het is ook een van de lastigste om te beantwoorden. Dus zeg ik maar meteen dat hopelijk de lezers van dit blog hier kunnen meehelpen. Het probleem is namelijk a) dat er ongelooflijk veel plekken zijn waar je kunt eten, b) over smaak niet valt te twisten en c) 'voordelig' een rekbaar begrip is. Daarbij ben ik geen 'foodie' en zitten mijn favoriete restaurants in Brooklyn (terwijl de meeste mensen Manhattan bezoeken).

Wat zijn dan mijn favorieten?

dyobmit (flickr)Een echte aanrader vind ik Bocca Lupo (391 Henry Street in Cobble Hill) dat een Italiaans menu heeft. Met name de bruschetta's vind ik erg geslaagd. 

Voor goede – en zeer betaalbare – gerechten uit het Midden-Oosten, zou ik je naar Zaytoons sturen. Heerlijk en je kunt uit twee locaties in Brooklyn kiezen. 

Als je van sushi houdt, dan moet je echt naar Ki Sushi (122 Smith St). En ik ben niet eens een liefhebber van de Japanse keuken (kun je nagaan). 

Lees ook: Wat wil jij weten over New York?

 

Q&A: Hoe beleeft NYC de Amerikaanse verkiezingen?

Vorige week heb ik jullie uitgenodigd om mij alles over New York te vragen wat in mijn blog niet aan de orde komt. Die vragen druppelen nu binnen, dus wordt het tijd voor mijn eerste Q&A NYC (ja, ik dacht 'kom, ik geef het een naam'). En de vraag waar ik mee begin is van Leo Hazekamp.

mta.infoHoe gaat het toe in New York, zo midden in de presidentsverkiezingen?

  mta.info

Een ding is duidelijk; New York kiest voor Obama. Als ik alleen al door mijn eigen straat loop, dan zie ik zijn foto óveral. En dan bedoel ik ook echt óveral. Op het raam van de UPS-store hangen een paar variaties op de bekende HOPE-poster (foto) en de winkel ernaast heeft O-B-A-M-A met A4-tjes op de etalage geplakt. Pascal TheunissenWeer verderop, in een Urban Outfitter, staan Obama's als kleedpoppen voor het raam.  Al weet ik niet of dat nou als steunbetuiging is bedoeld.

Hoezeer New York vóór de Democratische kandidaat is, bemerkte ik laatst toen ik las over vier huizen in de wijk Park Slope die voor John McCain waren. Blijkbaar is dat zo bijzonder, dat het in de krant mag.

De New Yorkers die ik spreek, willen allemaal Barack Obama als president. En de meesten zijn ook aardig op de hoogte van wat beide kandidaten willen. Het vooroordeel dat Amerikanen bij politici alleen maar over uiterlijkheden praten, is niet helemaal waar.

Wat wil jij weten over New York?

Margaret Anne Clarke (flickr)Wat is de snelste route dwars door Central Park? Hoeveel fooi moet ik de taxichauffeur geven? Kan ik draadloos internetten bij het Vrijheidsbeeld? Is het toegestaan om in de Hudson te zwemmen? Waar vind ik een betaalbaar eettentje rond Times Square?

Jij hebt vast en zeker ook vragen over New York. Dingen die niet aan bod komen op dit blog. Tot nu toe, want ik ga proberen jullie vragen over de Big Apple te beantwoorden. Als daar genoeg interesse voor is, behandel ik elke week een andere vraag. Het kan over van alles gaan: musea, toerisme, geld, mode, evenementen, eten, ga zo maar door. Dus…als je iets wilt weten wat je niet meteen op Wikipedia vindt, mail me en ik ga proberen het antwoord te achterhalen. Misschien zitten er goede onderwerpen bij waar ik een filmpje over kan maken. Verras me. 

Heb je een brandende vraag over New York, stuur 'm dan naar:

[email protected]