Categorie: "colofon"

Gelukkig Nieuwjaar vanuit de Big Apple!

foto: Optical illusion (flickr)

Aan alle lezers van deze blog: een geweldig 2010 gewenst vanuit Brooklyn!  Het zit erop. 2009 ligt achter ons en ook newyork.blog.nl is voorbij. Dat wil zeggen, mijn bijdragen op deze site. Dit is het laatste bericht dat ik voor newyork.blog tik. Zoals je hebt kunnen lezen, ga ik verder op een nieuwe plek: vanuitnewyork.com.
Het is gek om na drie jaar deze blog achter me te laten, want ik heb ervan genoten om jullie hier te vertellen over onder meer Madoff, goedkope hotels, domme inbrekers, recordpogingen, New Yorkse celebrities en handige iPhone applicaties. Bedankt dat jullie me al die tijd hebben gevolgd, of onderweg hebben ontdekt, en bedankt voor alle vragen en opmerkingen en tips. Ik verlaat blog.nl dan ook niet op slechte voet, maar het is tijd om een eigen site te onderhouden zonder dat anderen de commerciële doelstelling bepalen. Helaas kan ik jullie niet vertellen wat er met deze blog gaat gebeuren, want daar is nog geen beslissing over gevallen.

Een geweldig jaar gewenst en hopelijk tot ziens op VanuitNewYork!

Even rustig op NewYork.blog

foto: geishaboy500 (flickr)

Eventjes wat minder nieuwtjes vanuit New York op deze plek. Ik ga namelijk een tijdje naar Nederland en heb niet zoveel tijd om te bloggen. Mede om mijn boek te promoten verruil ik de Big Apple voor een week of twee voor de Lage Landen. Vanwege de voorbereidingen was het de afgelopen dagen al wat rustiger op newyork.blog. Zodra ik terug ben, gaan we op de oude voet verder. Heb je ondertussen vragen en/of opmerkingen, aarzel niet om ze te mailen naar [email protected] Ondertussen, dank voor je geduld.

Antwoord op ‘Jan Kees’ prijsvraag is…

foto: Conserve

foto: Conserve

Als je nog een antwoord wilt insturen, dan ben je te laat. De inzendtermijn is nu gesloten. Iedereen bedankt voor het meedoen aan mijn prijsvraag:

Aan boord van welk schip bevond Henry Hudson zich toen hij New York ontdekte?

Het antwoord dat ik zocht was ‘De Halve Maen‘. Met dat schip voer de Engelsman in Nederlandse dienst in 1609 langs wat we nu onder meer Brooklyn en Manhattan noemen.

Nou had ik strikt genomen ook het antwoord ‘geen’ moeten goedkeuren. Want, zoals één deelnemer terecht opmerkte, de vraag is niet helemaal juist.  Toen Hudson langskwam, heette het gebied immers nog geen New York, dat volgde pas in 1664. Maar jullie begrepen de bedoeling en er zijn dan ook meer dan 200 goede antwoorden binnengekomen. Nu weet je een beetje wat je kans is op de prijs, een gesigneerd exemplaar van ‘Van Jan Kees tot Yankees in New York‘. De winnaar wordt komende week bekendgemaakt.

Heb jij mijn boek over New York al besteld?

illustratie: Conserve

illustratie: Conserve

Zo, het is weer tijd voor wat schaamteloze zelfpromotie. Een tijdje geleden vertelde ik al dat ik bezig ben een boek te schrijven over Nederlands New York. In alle vijf stadsdelen ben ik op zoek gegaan naar alles wat nog herinnert aan die kleine kolonie uit de zeventiende eeuw die de metropool van nu heeft opgeleverd. Over die reis kun je lezen in mijn boek ‘Van Jan Kees tot Yankees in New York’, dat in september verschijnt. Ik weet, eerder schreef ik over een andere titel en een andere verschijningsdatum, maar je ziet aan de foto dat dit het echt gaat worden.

Het boek, dat 17,50 euro gaat kosten, verschijnt bij uitgeverij Conserve. En je kunt het nu al bestellen. Woon je in New York, stuur mij dan een mailtje met je gegevens. Woon je in Nederland, dan kun je 17,50 euro overmaken naar Uitgeverij Conserve te Schoorl (438759494 (ABN) of 682563749 (ING) of giro 5261827), onder vermelding van ‘Van Jan Kees tot Yankees’. Je krijgt het boek dan zonder verzendkosten toegestuurd. Alvast heel veel leesplezier gewenst!

Bestel mijn boek over New York!

foto: Marcin Wichary (flickr)

Het is een bijzonder jaar voor Nederland en New York. Immers, het is 400 jaar geleden dat Henry Hudson in Nederlandse dienst het huidige New York bezocht en beschreef. Dat was min of meer het begin van Nieuw Nederland en Nieuw Amsterdam dat uit zou groeien tot de wereldstad van nu. Maar is daar nog iets van terug te vinden in het huidige New York? Die vraag probeer ik te beantwoorden in mijn boek dat in juni van dit jaar verschijnt bij uitgeverij Conserve. Ik beschrijf mijn zoektocht naar alles wat nog Nederlands is in de vijf stadsdelen, en alle bijzondere en verrassende dingen die ik tegenkom. En je kunt het boek, dat 17,50 euro gaat kosten, nu al bestellen. Woon je in New York, stuur mij dan een mailtje met je gegevens. Woon je in Nederland, dan kun je 17,50 euro overmaken naar Uitgeverij Conserve te Schoorl (438759494 (ABN) of 682563749 (ING) of giro 5261827), onder vermelding van ‘Nederlands New York’.  Je krijgt het boek dan zonder verzendkosten toegestuurd. Het hele jaar door zijn er in New York nog activiteiten onder de naam NY400. Blijf mijn blog volgen om daar alles over te lezen.

Deel je New Yorkse links

foto: Davichi (flickr)

Je hebt ongetwijfeld gezien dat mijn lijstje met links naar andere New Yorkse sites niet erg lang is. Dat is natuurlijk omdat ik vind dat je álles over New York op mijn blog kunt lezen…;-)  Maar misschien heb je zelf een blog bijgehouden over je vakantie in de Big Apple, of – zoals de nieuwste link – loop je stage in New York. Of heb je misschien je mooiste foto’s van New York ergens online staan? Zolang het een site is die over NYC gaat, van jezelf is en je die graag wilt delen, plaats ik hier graag een link ernaartoe. Zo kunnen we lezen hoe anderen New York ervaren of hebben beleefd.

Contact

Hoi,

Welkom op mijn blog over de prachtige stad New York. Mijn naam is Pascal Theunissen (38) en ik woon al weer een tijdje in Brooklyn. Sinds
september 2007 blog ik over wat er zich allemaal afspeelt in The Big Apple. Rare verhalen, typisch New Yorkse dingen, handige weetjes voor toeristen en af en toe een persoonlijke noot. Wil je reageren, heb je op- of aanmerkingen of misschien tips? Aarzel dan niet om een reactie te plaatsen of stuur me een mailtje.

pascal

==========================

Adverteren?
Wilt u adverteren op (één van de) themablogs van Blog Online? Door de
doelgerichte aanpak van Blog Online kunt u een specifieke doelgroep
aanspreken of juist een heel breed publiek. Voor meer informatie bel
020 4459931.