Categorie: "Favorite Five"

Ieren kleuren Big Apple weer groen

New York was gisteren weer groen. Vanwege St. Patrick’s Day natuurlijk en de vele klavertjes brachten weer geluk, want de parade kon in prachtig weer worden gehouden. En aangezien jullie die parade ooit tot jullie favoriete van de Big Apple hebben gekozen, móet ik wel even een post er aan wijden. Dus hier de beelden en je ziet dat ze er allemaal weer zijn: de doedelzakspelers, de kids en de burgemeester met – hoe kan het ook anders – een groene stropdas:

Hot dog is favoriete New Yorkse eten

foto: Chasqui (flickr)

De hotdog. Dat is een goede winnaar van de laatste Favorite Five poll. Jullie kozen het bekende worstje op een broodje (met of zonder allerlei sauzen) als het favoriete New Yorkse voedsel. Van alle stemmers koos 31,8 procent voor de hotdog. Op een gedeelde tweede plek – met 27,3 procent van de stemmen – kwamen de New York Pizza en de cheesecake. En vierde werd de pretzel met 13,6 procent. Helemaal niemand koos voor de Manhattan clam chowder; jammer, want dat is best lekker. En, gelukkig ook bij de laatste keer, uiteraard waren er mensen die ‘anders’ aankruisten zonder te zeggen wat precies. Iedereen bedankt voor het stemmen. Niet alleen deze keer, maar op alle Favorite Fives. Zoals ik al zei, ik stop er mee omdat de animo afneemt en het steeds lastiger wordt onderwerpen te vinden. Morgen begint de nieuwe serie ‘Yea or Nay’.

Kies je favoriete New Yorkse eten

Eten is belangrijk voor New Yorkers. Het lijkt wel of iedereen een kenner is en het stikt van de blogs die elk nieuw tentje recenseren en tips en roddels over restaurants en hun chef-koks melden. En eetgidsen zijn bijna standaard bestsellers. Je kunt hier ook alles krijgen; van niet te eten take out tot onbetaalbare haute cuisine. Het is dus ook lastig om een aantal typisch New Yorkse gerechten aan te wijzen, maar ik probeer het toch. Mijn vijf suggesties vind je hieronder en aan jou de vraag ‘wat móet je gegeten hebben in New York?’ Zoals altijd kun je op een van mijn suggesties stemmen of je eigen voorkeur voor een bepaald New Yorks gerecht laten weten. Ik ben daar erg benieuwd naar.

1. De hotdog

foto: Saquan Stimpson/monstershaq2000 (flickr)

2. De pretzel

foto: biskuit (flickr)

3. Manhattan Clam chowder

foto: alexa627 (flickr)

4. New York Pizza

foto: star5112 (flickr)

5. New York cheesecake

foto: hot_bake (flickr)

Stemmen kan via de poll, of door hieronder een reactie te plaatsen of door mij te mailen.

Rockefeller populairste plek om te schaatsen

foto: Sondravich (flickr)

Het is misschien niet de grootste ijsbaan van New York, maar wel de populairste. Althans, volgens iedereen die heeft gestemd op mijn recente poll ‘Wat is je favoriete IJsbaan in New York‘. Ik heb het over The Rink, op Rockefeller Center die de helft van alle stemmen kreeg. Een duidelijke overwinning voor het baantje aan de voet van Prometheus. Wat zeg ik? Die andere bekende baan, de Wollman Rink, in Central Park, kreeg slechts 25 procent van de stemmen. The Polar Rink en de Pond Rink delen de derde plek met 10 procent en er stemde nog iemand ‘anders’, helaas zonder een baan te noemen.

Iedereen weer bedankt voor het stemmen. Morgen is er een nieuwe, en voorlopig laatste, Favorite Five poll. Het wordt tijd voor iets nieuws en wat dat is, lees je over twee weken.

Kies je favoriete New Yorkse ijsbaan

Dit jaar kun je volgens mij op meer plekken in New York baantjes schaatsen dan ooit tevoren. Het lijkt wel alsof elke wijk z’n eigen ijsbaan wil hebben. Nou, prima hoor, des te meer keuze voor de schaatsliefhebber. Vandaar dat ik in deze Favorite Five Poll vraag ‘Wat is jouw favoriete ijsbaan in New York?’ Misschien heb je er al een paar geprobeerd en weet je waar je de meeste ruimte hebt, waar het het goedkoopst is, waar ze de beste schaatsen verhuren. Weet je dat soort dingen niet, laat me dan weten waar jij zou schaatsen in de Big Apple als je maar één kans zou krijgen (net als bij onroerend goed, geldt ook voor veel ijsbanen ‘locatie, locatie, locatie’).

Mijn ijsbaan suggesties zijn:

1. Wollman Rink, Central Park

foto: Tomás Fano (flickr)

2. The Rink, Rockefeller Center

foto: Powellizer (flickr)

3.  The Pond Rink, Bryant Park

foto: lisacchamberlain (flickr)

4. The Polar Rink, American Museum of National History

foto: amnh.org

5. Seaport Ice, South Street Seaport

foto: thenewseaport.com

Zoals (bijna) altijd kun je ongeveer twee weken op de poll stemmen. Kies voor een van mijn suggesties, of noem zelf een ijsbaan en zie of die de top5 haalt. Vergeet dus niet als je ‘anders’ stemt, jouw suggestie te noemen. Stemmen kan via de poll, of door hieronder een reactie te plaatsen of door mij te mailen.

Er zijn geen polls beschikbaar op dit moment

CSI:NY is favoriete New Yorkse politieserie

De Favorite Five poll werd deze keer geplaagd door tegenslag. Niet alleen verdween ‘ie met de introductie van ons nieuwe uiterlijk, de poll was daarna ook een tijdje lastig te vinden. Daarom heeft ‘ie er wat langer op gestaan dan andere polls. Met enige terughoudenheid roep ik dan ook CSI: NY uit als jullie favoriete New Yorkse politieserie. CSI:NY kreeg 33 procent van de stemmen en bleef daarmee ver voor op NYPD Blue en Law & Order die beide 19 procent kregen. De serie Cagney & Lacey werd derde (14%) en Kojak eindigde op de laatste plaats met slechts 5 procent.

Voor alle fans van de winnende serie, hier het intro uit seizoen 1 (met natuurlijk mooie New Yorkse fragmenten):

Iedereen weer bedankt voor het stemmen en morgen staat er een nieuwe Favorite Five poll hier.

Kies – nogmaals – je favoriete New Yorkse politieserie

Jullie hebben uiteraard gemerkt dat het een en ander is veranderd op alle blogs van blog.nl. Hopelijk zijn jullie er blij mee. Maar zoals dat altijd met grote veranderingen gaat, loop je tegen kleine dingetjes aan. Zo is bijvoorbeeld mijn laatste Favorite Five poll verdwenen. Helaas weet ik ook niet meer wat de stand was, dus zit er maar één ding op: de poll gaat in de herhaling. De komende twee weken kun je weer aangeven wat jouw favoriete politieserie in New York is. Kijk HIER voor mijn vorige poll-bericht.

Er zijn geen polls beschikbaar op dit moment

Kies je favoriete New Yorkse politieserie

Ook al zegt de NYPD elk jaar weer dat de criminaliteitscijfers in de stad dalen, er is altijd genoeg moord en doodslag in New York te zien. Op tv bedoel ik dan. Er zijn al sinds de jaren '50 politieseries die zich afspelen in New York. Vandaar mijn nieuwe Favorite Five poll: Wat is je favoriete New Yorkse politieserie? 

Mijn vijf suggesties zijn:

Cagney & Lacey, NYPD Blue, CSI: NY, Law & Order, Kojak

the_moog (flickr)ABCCBS (wikipedia)

NBC (wikipedia)jmerelo (flickr) 

Zoals altijd kun je ongeveer twee weken op de poll stemmen. Kies voor een van mijn suggesties, of noem zelf een politieserie en zie
of die de top5 haalt. Vergeet dus niet als je 'anders' stemt, jouw
suggestie te noemen. Stemmen kan via de poll, of door hieronder een
reactie te plaatsen of door mij te mailen.

Broadway is favoriete straat in New York

Pamela McCreight (flickr)De Brede Weg, oftewel Broadway in New York is jullie favoriete straat in de Big Apple. Niet zo gek, want het is een prachtige straat om overheen te lopen en de stad te ontdekken, met als hoogtepunt waarschijnlijk het theaterdistrict. Broadway kreeg 41,5 procent van de stemmen in mijn Favorite Five-poll 'Kies je favoriete straat in New York'. Daarmee bleef het Fifth Avenue ruim voor dat 31,7 procent van de stemmen kreeg. Misschien dat deze winkelstraat hoger was geëindigd als het economisch beter ging.

De derde plaats is voor Wall Street, met net geen 10 procent, en  Park Avenue en 34th Street delen de vierde plek met 7,3 procent. Maar liefst 6 mensen stemden op 'anders', maar alleen Mirjam noemde een straat: 42nd Street. Goede keuze, al belandde 'ie met slechts één stem op de vijfde plek.

Iedereen weer bedankt voor het stemmen en morgen is er natuurlijk een nieuwe Favorite Five!

Lees ook: Kies je favoriete straat in New York 

Kies je favoriete straat in New York

New York heeft een aantal straten die meer zijn dan een adres. Wall Street, Broadway; het zijn namen die meteen beelden bij iedereen oproepen, zelfs als je er nog nooit bent geweest. Wereldberoemde straten met hun eigen identiteit. Vandaar dat mijn Favorite Five poll dit keer luidt: Wat is jouw favoriete straat in New York? Waar zou jij willen wonen, of welke straat móet je per se hebben gezien? 

Mijn vijf suggesties zijn:

Wall Street, Broadway, Fifth Avenue, Park Avenue, 34th Street

Rob Young (flickr)Matt McGee (flickr)St. Simon (flickr)

Helico (flickr)jmd41280 (flickr)

De poll blijft weer twee weken staan. Als je het niet eens bent met mijn suggesties, noem dan zelf een straat en zie
of die de top5 haalt.  Vergeet dus niet als je 'anders' stemt, jouw
suggestie te noemen. Stemmen kan via de poll, of door hieronder een
reactie te plaatsen of door mij te mailen