Categorie: "Hotspots"

The Big Apple, dé plek voor huwelijksaanzoeken

foto: sneakerdog (flickr)

Wie wel eens het tv-verslag van de nieuwjaarsviering op Times Square heeft gezien, weet dat de camera’s altijd wel iemand vinden die net na de Ball Drop ten huwelijk is gevraagd. Misschien vind je dat superromantisch, misschien juist erg flauw. De NY Daily News heeft nu een erg aardig lijstje gemaakt van andere – sommige minder voor de hand liggende – plekken waar je met oud en nieuw (of op andere dagen) een huwelijksaanzoek kunt doen. Behalve Times Square, doet de krant onder meer deze suggesties:

- Het mini-reuzenrad in de Toys ‘R’ Us op Times Square – Niet alleen een kinderparadijs, maar ook een verrassende plek om met een ring op de proppen te komen.

- De Fluistergallerij van Grand Central Terminal – De bogen van de foyer van het restaurantgedeelte werken als luidspreker. Jij in de ene hoek, hij/zij in de andere. Fluister het aanzoek en bij het jawoord ontmoet je elkaar in het midden.

- De Emerald Nuts Midnight Run – de jaarlijkse nachtloop van vier mijl door Central Park. Voorafgegaan door muziek en een verkleedfeest. Joggen, vuurwerk én een aanzoek.

- Grand Army Plaza in Brooklyn – zeker ook tijdens oud en nieuw de perfecte plek. Minder druk dan Times Square, maar zeker ook spectaculair.

Kijk HIER voor alle suggesties van de NY Daily News. Mijn vraag aan jullie is natuurlijk: wat zou jouw favoriete plek zijn voor een huwelijksaanzoek in New York?

Dump je slechte herinneringen op Times Square

illustratie: timessquarenyc.org

Het is weer Good Riddance Day! En dat betekent dat iedereen zijn slechte herinneringen aan 2009 kwijt kan op Times Square. Daar staan een prullenbak, papierversnipperaar en een moker te wachten om die vervelende aanmaningen, de foto van een ex-vriendje, die foute cd te vernietigen. Wie minder tastbare herinneringen kwijt wil, kan die op een papier schrijven dat vervolgens wordt versnipperd. Good Riddance Day duurt van 12 tot 13 uur en iedereen kan langskomen. De meeste creatieve inzending van een slechte herinnering wordt beloond met 250 dollar. Kun je er niet bij zijn? Het is ook mogelijk om je vervelendste herinnering aan 2009 online op te sturen. Klik HIER.

Vanuit New York: Prettige Kerst!

foto: Pascal Theunissen

Iedereen heel fijne Kerstdagen gewenst! Ik ga er ook van genieten hier in New York, dus de komende paar dagen geen berichten hier. Als jullie live willen volgen hoe de Big Apple kerst viert, kijk dan naar DEZE webcam die gericht staat op de boom in Rockefeller Plaza. En als je het nog niet gedaan hebt, stem dan ook nog even op de kerstige stelling:

Er zijn geen polls beschikbaar op dit moment

Subway-restaurant groeit mee tijdens herbouw Ground Zero

foto: koalazymonkey (flickr)

Werken maakt hongerig. En dat geldt zeker voor de mannen en vrouwen die dag in dag uit aan het werk zijn op Ground Zero in Manhattan. De broodjeszaak Subway heeft nu een handig idee bedacht om deze werklui dagelijks van eten te voorzien. Ook terwijl de toren in aanbouw hoger en hoger wordt. Een container is namelijk omgebouwd tot Subway-restaurant, aan een kraan gehangen, en deze gaat in hetzelfde tempo omhoog als de toren. Heel slim. Zie HIER hoe het werkt. Het idee achter de mee-omhooggaande eetcontainer is dat de bouwvakkers niet steeds naar beneden hoeven te gaan om hun lunch te eten. Dat spaart tijd en dus geld. Volgens mij is het straks, als de toren de 105de verdieping bereikt, de hoogste Subway van heel de VS.

Interieur Tavern on the Green naar de veiling

foto: Joe Shlabotnik (flickr)

Hier is je kans om een echt New Yorks souvenir in de wacht te slepen. Medio januari komen namelijk honderden spulletjes van het beroemde restaurant Tavern on the Green – in Central Park – onder de hamer. Je kunt dan bieden op kroonluchters, kunst en spiegels die via het veilinghuis Guernsey’s van eigenaar wisselen. Het heeft er allemaal mee te maken dat Tavern on the Green zoals we het nu kennen, ophoudt te bestaan. De zaak sluit op 31 december, volgens lokale media is er een afscheidsfeest in de taveerne gepland. De huidige eigenaren moeten vervolgens medio februari het restaurant leeg hebben overgedragen. Alles moet weg dus. Wil je bij de veiling zijn, dan moet je 13 en 14 januari vrijhouden. Zo’n 900 voorwerpen worden geveild. Het restaurant verdwijnt overigens niet. Er is inmiddels een andere eigenaar en die wil met een renovatie van 25 miljoen dollar de eetgelegenheid nieuw leven inblazen.

Beste touwtjesspringers strijden in Harlem

De Japanners zijn de beste touwtjesspringers. En dan heb ik het over de moeilijke soort: Double Dutch, oftewel springen met twee touwen. Een team uit Japan heeft namelijk zaterdag de 18de editie van de Double Dutch Holiday Classic gewonnen. Deze wedstrijd, georganiseerd door de National Double Dutch League, werd gehouden in het beroemde theater Apollo in Harlem. Teams vanuit de hele wereld kwamen naar New York – waaronder uit België – om te zien wie het beste kan springen, draaien en zelfs dansen. Kijk maar naar deze bijdrage van de NY Post:

Meer buitenlanders genieten van Broadway

foto: berk2804 (flickr)

Eerlijk gezegd dacht ik dat de shows op Broadway voornámelijk bezocht werden door buitenlandse toeristen. Cijfers van de Broadway League vertellen iets anders. Het afgelopen seizoen blijkt namelijk 21 procent van het theaterbezoek van buitenlandse afkomst. Misschien vind je dat ook niet veel, maar het is wel meer dan het voorgaande seizoen, want toen lag het percentage op 15. En geloof ook niet dat New Yorkers zelf niet naar Broadway gaan. ‘Slechts’ 63 procent is toerist (binnen- en buitenlands), de rest komt uit de Big Apple zelf.

Jouw polaroidfoto op Times Square

foto: Aaron (flickr)

Polaroid. Dat klinkt als iets uit een ver vervlogen (foto)verleden. In New York is echter een club, The Impossible Project, die zich sterk maakt voor het instandhouden van de ‘instant analoge fotografie’. Nou zullen zij er niet voor zorgen dat wij morgen allemaal weer met een polaroidcamera lopen, maar ze brengen de polaroid wel terug op Times Square. En misschien wel jouw polaroidfoto! The Impossible Project roept namelijk iedereen op om een bijzonder foto in te sturen, en de geselecteerden komen op een enorm billboard op ‘the Crossroads op the World’ te hangen. De foto hoeft alleen maar iets te maken te hebben met het motto ‘Don’t undertake a project unless it is manifestly important and nearly impossible’ (Edwin Land). Je hebt tot en met zondag om jouw polaroid (digitaal) op te sturen. Kijk HIER voor details.

Times Square haalt 1 en 0 binnen

foto: timessquarenyc.org

Zoef. En zo is het jaar alweer bijna voorbij. Dat betekent in New York natuurlijk dat er al voorbereidingen worden getroffen voor het wereldberoemde nieuwjaarsfeest op Times Square. Nu al? Ja, nu al. Gisteren bijvoorbeeld brachten twee fietstaxi’s enorme uitvoeringen van een 1 en een 0 naar Times Square. De helft van 2010, het getal dat fel zal branden op Times Square tijdens de jaarwisseling. De overige twee cijfers van het jaartal (de 2 en 0) zijn dezelfde die vorig jaar zijn gebruikt. Ze doen hier ook aan recycling.

Wandelen langs kerstetalages in Manhattan

foto: cuttlefish (flickr)

Om nog even aan te haken bij mijn kerstpoll: de etalages in Manhattan zijn ook weer helemaal in kerststemming. En dat is elk jaar weer een prachtige voorstelling. De ondernemers steken veel moeite – en vaak veel geld – in de sprookjesachtige, bizarre en indrukwekkende taferelen. Mocht je nou niet precies weten waar je moet zijn voor die ‘kersttheaters’, dan hebben de lui van gonyc.about.com de oplossing voor je. Ze hebben namelijk HIER een kaartje met een wandeling langs de etalages in Manhattan. Handig. De wandeling is slechts 2 mijl (3,2 km) en duurt zo’n anderhalf uur als je relaxt wandelt. Eén tip die ik van gonyc.about wil overnemen: kleed je warm aan, want zeker als je stilstaat op 5th Avenue, kan het flink koud zijn.