Schonere NYC metro’s kosten 100 miljoen

nocomment (flickr)Tot op zekere hoogte hoort het vuil bij de charme van de metro in New York. Meestal echter vind ik ook dat er gewoon vaker een bezem of dweil doorheen moet. Dat zit er hoogstwaarschijnlijk niet in, want de MTA heeft laten onderzoeken hoe duur het is om de metrostations 'op een redelijk schoon niveau' te krijgen en het antwoord is: bijna 100 miljoen dollar. De vervoersmaatschappij zou 1575 extra schoonmakers moeten inhuren en 230.000 per station moeten uitgeven voor glimmende stations. Maar ja, de MTA is juist bezig met bezuinigingen, dus moeten we maar leren leven met vuile metro's en haltes. 

Vorig jaar is NYC Transit begonnen met een proef op de lijnen 7 en L. Alle haltes op deze lijnen zijn extra goed schoongehouden, onder meer door gemiddeld 5 schoonmakers per halte te hebben. Dat is, volgens de NY Daily News, ongeveer driemaal zo veel als op andere stations.

Vervolgens is berekend hoeveel het zou kosten om deze werkwijze op álle stations in te voeren. 96,4 miljoen, aldus de MTA. En dat geld is er niet. De MTA is juist bezig met het verhogen van de prijzen van de metrokaartjes en heeft voor komend jaar al aangekondigd dat ze op zoek gaat naar forse bezuinigingen. 

Lees ook:Door New York in nostalgische metro
Lees ook:De New Yorkse metro; trager en duurder
Lees ook:Steeds langer wachten op metro in New York
Lees ook:Sms´je als New Yorkse metro vertraagd is
Lees ook:De New Yorkse metro is een beetje schoner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.