Te warm in New York? Neem de bus

Digiart2001 (flickr)Die enorm drukkende warmte in New York is een van de dingen waar ik erg aan heb moeten wennen hier. Maar blijkbaar heb ik één simpele oplossing voor dat warmteprobleem over het hoofd gezien en dat is de bus. De bussen in New York blijken namelijk een prima plek om af te koelen. Ze zijn in ieder geval koeler dan de gemiddelde bussen in de rest van de VS.

Het is allemaal gemeten onlangs door onderzoekers van NYC Transit. Zij namen maar liefst 2200 keer de temperatuur in New Yorkse bussen. In minder dan 5 procent van de gevallen was het 78 graden (25,5 Celcius) of hoger. In vier procent van de bussen was de airco kapot. Blijkbaar ligt het landelijke gemiddelde op 10 procent zonder airconditioning.

Als het echt zo warm is in de Big Apple, zit je het beste thuis bij de eigen airco of in de winkel. De metro's zijn ook koel, maar de stations niet. Maar het is toch goed om te weten dat je met een redelijk gerust hart de bus kunt nemen. Waarom NYC Transit deze meting heeft gedaan, weet ik niet. Of waarom nu. Het schijnt vaker te gebeuren, maar dit was de grootste warmte-steekproef ooit.

Lees ook:New Yorkse OV nu ook op Google Maps
Lees ook:Apple, dé winkel in New York
Lees ook:Steeds langer wachten op metro in New York
Lees ook:NYC winkels die straat koelen, gaan op de bon
Lees ook:Restaurant openen in New York erg populair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.