Tv-serie over New Yorkse tunnelgravers

Je kent vast wel de serie Deadliest Catch (over vissen op gevaarlijke zeeën) of misschien Ice Road Truckers (over transport over ijswegen). Nou, zo'n soort televisieserie gaat er ook komen over een onbekend beroep in New York: de Sandhogs. Het zijn mijnwerkers die diep in de New Yorkse aarde tunnels aan het graven zijn. Momenteel wordt er gewerkt aan een enorm project; een geheel nieuw watertransportsysteem. Het duurt in totaal vijftig jaar voordat het project helemaal klaar is. De sandhogs gaan al die tijd dagelijks honderden meters onder de grond om door te graven. Vroeger ging dat met explosieven, nu is er de hulp van een enorme boormachine.

Op deze oude bijdrage van amNY.com kun je een idee krijgen van het werk van de Sandhogs:

Het beroep van sandhog is net zo onbekend als gevaarlijk. De History Channel wil de schijnwerper richten op deze
ondergrondse groep in de serie Sandhogs, die in september op de buis
moet verschijnen. De maker van de serie Eddie Rosenstein vertelt in de NY Post dat hij jarenlang geen toegang kreeg tot de ondergrondse New Yorkers. Die hadden geen zin in vreemden in 'hun' wereld. Maar zijn vasthoudendheid heeft toch vruchten afgeworpen. De serie gaat 11 afleveringen tellen.

Lees ook:New York helpt huizenbezitters stulpje te behouden
Lees ook:We bellen. Ooit ook ín de metro
Lees ook:New Yorkse metro gaat ratten vangen
Lees ook:Concertje pikken bovenop Top of the Rock
Lees ook:Sex and the City, scene 1, take 1

0 reacties op “Tv-serie over New Yorkse tunnelgravers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.